Továbbra is lendületben a Suzuki Swift Sport

Frissítve:
2018-09-18, 21:56

A harmadik generációs Suzuki Swift Sport nem az erejét fitogtatja: kis tömegével és a továbbfejlesztett, sportos futóművével kelt őszinte vonzalmat

Az új Suzuki Swift Sport a héten zajló Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, a japán kisördög a Ford Fiesta ST fő riválisa lehet. Ahogyan azt sejteni lehetett, az új Sport változat az 1.4 literes BoosterJet, négyhengeres motort kapta meg, amit a Vitara S-ből már ismerhetünk, teljesítménye 138 lóerőben és 230 Nm-ben merül ki. A továbbfejlesztett hatfokozatú kézi váltó simább és közvetlenebb váltást biztosít, a motor erejét az első kerekekre juttatja.

Suzuki Swift Sport

A 138 lóerő a konkurensekhez képest kevésnek tűnhet, mivel ma már a 200 lóerő körüli értékek számítanak sztenderdnek a sportos kiskategóriás szegmensben is. A Swift viszont jelentősen könnyebb versenytársaihoz képest: 970 kilogramm, 80 kilogrammot fogyott az előző Swift Sporthoz viszonyítva. A harmadik generációs Swift Sport egy teljesen új felfüggesztést is kapott, ezen felül 15 milliméterrel közelebb került a földhöz.

Suzuki Swift Sport

Az új Swift Sport büszke lehet megújult külcsínyére: agresszívabb éleket kapott a lökhárító, a megreformált első hűtőrács és a splitter pedig kifejezetten sportos érzést ad át a szemlélőnek. A gyémánt formákkal díszített könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé a képet, hátul pedig a fekete diffúzor és két méretes kipufogó érezteti, hogy nem egy hétköznapi Swifttel van dolgunk.

Suzuki Swift Sport

A kabin is megújult: a sportülések, a lapos kormánykerék és a vörösen izzó óracsoport vadítóan hat, és mivel a Sport lesz a Swift zászlóshajója, ezért a Suzuki minden elérhető technológiai vívmánya elérhető lesz benne. Ilyen például a 7 hüvelykes, érintőkijelzős infotainment rendszer, a 4.2 hüvelykes kijelző az óracsoport közepén, a Bluetooth kihangosító és Music Stream, plusz még az Apple CarPlay és Android Auto rendszerek.

Suzuki Swift Sport

A turbós erőforrás sokkal nagyobb forgatónyomatékot biztosít alacsony fordulatszámon is, mint az előző Swift Sportból ismert 1.6 literes szívómotor. Az egy tonnás súly és a kompakt méretek pedig élvezetes kombinációt alkotnak majd, az autó terelgetése városi körülmények között gyerekjáték lesz. Sajnos az áráról és a forgalmazás megkezdéséről nem tudni pontos információkat, de várhatóan olcsón hozzájuthatunk majd a harapós hot hatch érzéshez, az új Swift Sport 2018 nyarán érkezhet meg a bemutatótermekbe.

Forrás:

Autoexpress

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
2018. november 23.
Az új Swift Sport élményszámba menő dinamizmusáról immár egy turbós motor gondoskodik. Lehet ennek örvendeni vagy sem, az biztos, hogy az összhatás meggyőző és továbbra is a legjobb játékautó a piacon!

További hírek