Az új Suzuki Swift Sport a héten zajló Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, a japán kisördög a Ford Fiesta ST fő riválisa lehet. Ahogyan azt sejteni lehetett, az új Sport változat az 1.4 literes BoosterJet, négyhengeres motort kapta meg, amit a Vitara S-ből már ismerhetünk, teljesítménye 138 lóerőben és 230 Nm-ben merül ki. A továbbfejlesztett hatfokozatú kézi váltó simább és közvetlenebb váltást biztosít, a motor erejét az első kerekekre juttatja.

Suzuki Swift Sport

A 138 lóerő a konkurensekhez képest kevésnek tűnhet, mivel ma már a 200 lóerő körüli értékek számítanak sztenderdnek a sportos kiskategóriás szegmensben is. A Swift viszont jelentősen könnyebb versenytársaihoz képest: 970 kilogramm, 80 kilogrammot fogyott az előző Swift Sporthoz viszonyítva. A harmadik generációs Swift Sport egy teljesen új felfüggesztést is kapott, ezen felül 15 milliméterrel közelebb került a földhöz.

Suzuki Swift Sport

Az új Swift Sport büszke lehet megújult külcsínyére: agresszívabb éleket kapott a lökhárító, a megreformált első hűtőrács és a splitter pedig kifejezetten sportos érzést ad át a szemlélőnek. A gyémánt formákkal díszített könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé a képet, hátul pedig a fekete diffúzor és két méretes kipufogó érezteti, hogy nem egy hétköznapi Swifttel van dolgunk.

Suzuki Swift Sport

A kabin is megújult: a sportülések, a lapos kormánykerék és a vörösen izzó óracsoport vadítóan hat, és mivel a Sport lesz a Swift zászlóshajója, ezért a Suzuki minden elérhető technológiai vívmánya elérhető lesz benne. Ilyen például a 7 hüvelykes, érintőkijelzős infotainment rendszer, a 4.2 hüvelykes kijelző az óracsoport közepén, a Bluetooth kihangosító és Music Stream, plusz még az Apple CarPlay és Android Auto rendszerek.

Suzuki Swift Sport

A turbós erőforrás sokkal nagyobb forgatónyomatékot biztosít alacsony fordulatszámon is, mint az előző Swift Sportból ismert 1.6 literes szívómotor. Az egy tonnás súly és a kompakt méretek pedig élvezetes kombinációt alkotnak majd, az autó terelgetése városi körülmények között gyerekjáték lesz. Sajnos az áráról és a forgalmazás megkezdéséről nem tudni pontos információkat, de várhatóan olcsón hozzájuthatunk majd a harapós hot hatch érzéshez, az új Swift Sport 2018 nyarán érkezhet meg a bemutatótermekbe.

Forrás:

Autoexpress