Új motorpalettával érkezik a frissített Land Rover Discovery

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-11, 14:01

A modell külsejét tekintve határozottabb lett, motorházteteje alatt és belső terében pedig jelentősebb módosítások történtek.

A széria ötödik generációja a 2016-os bemutatást követően 2017-ben került forgalomba, időszerű  volt tehát, hogy kapjon egy frissítést. Ami a változtatásokat illeti, a belső átalakítások a legszembetűnőbbek. A Land Rover szerint az autó sokkal élvezetesebb információs és szórakoztató rendszerrel rendelkezik, mint az elődje.

Ennek megfelelően jelenik meg benne egy 11,4 colos érintőképernyős kijelző, ami kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazással is. A Pivi Pro gyorsan reagál a parancsokra. A kényelmet fokozza a vezeték nélküli töltési lehetőség, új megjelenést kapott a kormány és a sebességváltó is.

2020-as frissített Land Rover Discovery modell orra közelebbről, féloldalról

48 voltos mild hybrid technológiával felvértezett soros hathengeres benzin- és dízelmotorral rukkolt elő az új Discovery. A motorpalettán a benzines P300-as kivitel 300 lóerős változata 400 Nm nyomatékkal, a P360-as kivitel 360 lóerővel, 500 Nm nyomatékkal érhető el. A dízelek közül és két variáció van, a D250 249 lóerős, 570 Nm nyomatékkal, míg a D300-as 300 lóerős, 650 Nm nyomatékkal.

2020-as frissített Land Rover Discovery modell belső tere

Új LED-es fényszórókat kapott elöl és hátul, módosult az orr rész is, így sokkal hatásosabb megjelenést kölcsönözve az autónak. Megújult a hátsó lökhárító, a hátsó lámpatesteket pedig egy fekete panel segítségével kötötték össze, ezen szerepel a Discovery felirat is.

2020-as frissített Land Rover Discovery modell vidéki úton menet közben hátulról

Az utastér levegője minden eddiginél egészségesebb lehet, köszönhetően a levegő ionizálásnak. A technológia és a fejlett szűrők segítségével vizsgálja a beáramló levegő minőségét, s csökkenti a káros részecskék, allergén, mérgező anyagok koncentrációját.

A fedélzeten 4G wifi-hotspot került elhelyezésre, amihez akár nyolc készüléket is lehet csatlakoztatni, ami talán már-már túlzásnak is tűnik.

Teljes kihasználtság, azaz hét személy egyidejű utazása esetén is rendelkezésre áll 258 liternyi férőhely a csomagtartóban, aminek ellenére a Land Rover azt ígéri, a második üléssor minden eddiginél nagyobb kényelmet biztosít.

Arról még nincs konkrét információ, hogy mikorra várható az új Land Rover Discovery megjelenése a szalonokban és arról sem, milyen árakkal kínálja majd őket az angol márka.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2021-es Toyota Camry hibrid modell féloldalról
2020. november 24.
Átalakított első orr-résszel és annál izgalmasabb belsővel jön a ráncfelvarrott japán hibrid.
2020-as Volkswagen Golf GTI Clubsport egy garázsban féloldalról
2020. október 15.
Ennek 250 a maximális sebessége, és 400 Nm-es nyomatékkal hasít.

További hírek