Valószínűleg nem golyóálló az új Tesla pickup

Közzétéve:
2019-12-12, 15:23

A Cybertruck esetében túlzott Elon Musk.

Vannak a piacon olyan luxusautók, amelyeket egyedi páncélzattal látnak el annak érdekében, hogy képesek legyenek ellenállni kisebb kaliberű fegyvereknek, repeszeknek és akár egy esetleges gáztámadásnak is. A Cybertruck bemutatóján Elon Musk az új elektromos modell üvegeinek ütésállóságát akarta prezentálni, ám ez kudarcba fulladt. A Tesla vezetője azt is mondta, hogy a Cybertruck a 9 milliméteres lövedéknek is ellenáll, ám erre még kisebb az esély, mint az ütésállóságra.

Tesla Cybertruck elölről

A Német Szabványügyi Intézetnek természetesen arra is van egy eljárása, hogy hogyan minősítenek egy személygépjárművet golyóállóvá. Három sorozatot adnak le rá nagyjából 10 méteres távolságból, melyet egy háromszög alakú területre céloznak legfeljebb 10-12 centis szórással. Az igazi nehézség olyan szélvédőt és üvegezést készíteni, ami kibírja ezt a tesztet, ilyen képességekkel pedig csak viszonylag nehéz anyagok bírnak. Egy golyóálló alkatrész tehát extra súlyt jelent, mellyel ráadásul az autó tömegközéppontja is megemelkedik, amely befolyásolja a vezethetőséget. Egy elektromos autónál pedig különösen kritikus dolog a súly, hiszen negatív hatással van a hatótávra.

Az emberek többségének ráadásul nincs szüksége golyóálló autóra, nekik csak egy macerát jelentene ez a plusz súly. Éppen ezért igencsak valószínű, hogy a Tesla Cybertruck nem golyóálló. Az azonban nem kizárt, hogy építenek majd egy olyan kivitelt, amely tényleg rendelkezik majd ezzel a képességgel.

További érdekes hírekért tekintsd meg az alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek