2019. november 22. | 07:55

Egyedi, jövőbe mutató és párját ritkítja a piacon. Ez a Tesla Cybertruck.

Megannyi hír, cikk és látványterv után, most végre megcsodálhatjuk a Tesla elektromos buldózerét. Az eseményre a Los Angelesben található Space X gyár mellett került sor. A dolog pikantériája, hogy az L. A. Auto Show is szintén ebben az időben veszi kezdetét, de jól tudjuk, hogy Elon cége inkább a saját gesztenyéjét kapargatja, és nem paktál le "holmi" kiállításokkal. 

A bemutatót természetesen élőben közvetítették, ahol Elon Musk beszélt az autóról. Ezenkívül a járgány egyes különleges tulajdonságait is bemutatták, mint például a törésmentes üveget egy acélgolyó segítségével, illetve egy quaddal is felparkoltak a platóra.

A Tesla új üdvöskéjét egyébként már a weboldalon is meg lehet rendelni, az indulóár 39 900 dollártól kezdődik. A legmorcosabb verzió több mint 800 km megtételére képes és kevesebb mint 2.9 másopderc alatt ugrik 100 km/h-ra. Viszont ami mindegyik modellről elmondható, hogy az állítható felfüggesztés, mint alapfelszereltség megtalálható bennük.

Ha őszinte akarok lenni, akkor ez egy meglehetősen csúnya járgány, ellenben nagyon praktikus. A technikai adatai alapján és futurisztikus kinézete miatt azonban kétségtelenül egy formabontó elektromos autó.