hétfő - 2023. február 06.
-10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Végre: A Tesla Model S Plaid lenyomta a Taycant, nem is kevéssel

2019. november 05. | 11:15

Ez még mindig nem számít hivatalosnak, viszont jól látszik, hogy van benne potenciál.

A próbálkozások és fejlesztés sorozatok után a Tesla Model S Plaid állítólag 7 perc 13 másodperc alatt körbeért a Nürburgring Nordschleifén. Ez azt jelenti, hogy 29 (!) másodpercet vert a Porsche Taycanra, ami nagyon komoly teljesítmény.

A Nürburgringen először szeptemberben jelent meg a kissé módosított Model S, akkor csúnyán besültek az áramkörök, így dolgoztak még a modellen egy kicsit. A második nekifutás már eredményesebb volt, majd megtérült a mérnökök minden fáradozása.

A Model S Plaid által futott nem hivatalos köridő csúnyán alávágott a Taycan idejének. Elon Musk szerint még bőven van tartalék a módosított és még nem szériagyártású Plaid verzióban.

A kék autóban ült a Nordschleifén igen jártas Thomas Mutsch autóversenyző is, illetve az időt kézből mérték stopperrel, szóval könnyen lehet, hogy nem pontos. Bár 29 másodpercet nem lehet tévedni... A korábbi teljesítményéhez képest 4 másodpercet javított a gyártó.

Amikor Tesla először megjelent a Zöld Pokolban, mindenki azt gondolta, hogy ez a verzió csupán egyszeri lesz, és nem kerül majd utcára. Később azonban a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk bejelentette, hogy sorozatgyártásba fog kerülni, de biztosan nem lesz olcsó.

Kicsit úgy érzem, hogy ennek a meccsnek sosem lesz vége a két gyártó közt. Igazán remek, hogy ilyen "űridőre" képes az az autó, amit direkt pályára fejlesztettek, viszont a Taycan már gyártósoron van, és nem ment rossz időt.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu). 

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Romániában sikerült átadni egy olyan utat, ami a semmibe vezet Figyelmeztet a rendőrség: fizethetsz, ha erre nem figyelsz

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!