2017. október 22. | 02:48

Hivatalosan a Bugatti Veyron Super Sport a leggyorsabb autó, habár a Hennessey Venom GT többre is képes lenne, ellenben jön máris az utód, a szélvész Venom F5!

Ahogy a német autóknak a Frankfurti Autószalon, a japánoknak a Tokiói Autószalon, úgy az amerikaiaknak is megvan a maguk rendezvénye, ahol előállhatnak a legvadabb autóikkal, ez pedig a SEMA Show. Maga a SEMA-rövidítés a Specialty Equipment Market Association-t, vagyis a Speciális Eszköz Piacszövetséget takarja. Milyen száraz név ahhoz képest, hogy milyen híres rendezvényről van szó! Hol máshol lenne megtartva, mint Las Vegasban, ahol a Las Vegas Convention Center nyújt neki otthont, ahol - mint nevéből is látszik - alkatrészektől kezdve bármilyen ipari terméket meg lehet kapni. Lényegében egy hatalmas piac.
Az autó, ami jelenleg is a Guinness-rekordok könyvében szerepel: Bugatti Veyron Super Sport

Köztük a legfejlettebb technológiákat használó autókat ugyebár! A 2017. október 31-től november 3-ig tartó show-n ezúttal ráadásul nem akárki fog bemutatkozni, mint a Hennessey Venom GT-t is túlszárnyaló Venom F5. A Venom GT még a Bugatti Veyron Super Sport végsebességét is túlszárnyalta a maga „laza” 432,8 km/h-s végsebességével, valamint a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült volna, mint a legjobban gyorsuló autó. Csak ott elkövették azt a malőrt, hogy csak egy irányban futtatták meg az autót, viszont a Guinness-rekordok szabályozása ez esetben kimondja, hogy két futamot kell csinálni, ellentétes irányban, hogy átlagolva az eredményt kiküszöböljék az épp aktuális szél pozitív vagy negatív hatását. Ettől függetlenül felkerült a listánkra, mint a legyorsabb autók egyike!
Oké, texasiak, ott az amerikai patriotizmus, de a Venom GT veszett egy autó

Azonban a texasi központú Hennessey máris itt az újabb rekordesélyes autójával, a Venom F5-tel. Az F5 elnevezést nem véletlenül kapta, ugyanis a legdurvább, a Fujita skálán F5-ös szintű tornádók a legerősebbek a világon, amikor is a szél sebessége 417 – 509 km/h között mozog. A Venom F5 tervezésekor az volt a legfontosabb cél, hogy elérje a 300 mérföld/h-t, ami potom 480 km/h! Így azért egy kicsit mást jelent már, hogy „szélvészgyors”. A Venom F5 egyedi alvázzal és dizájnnal fog rendelkezni, a triplakipufogó is ennek ékes példája. Egyelőre nincs sok kép róla, csak egy kép a hátsójáról, de amit a Hennesseynél alkotnak, az minden lehet, csak rossz nem. Mondom ezt úgy, hogy nem alapvetően nem vagyok oda az amerikai autókért.
Egyelőre ennyit lehet látni a Venom F5-ből, de már csak másfél hét és mindent megmutatnak belőle

Ha november elsején netán Las Vegasban jársz, mindenképp nézd meg a Shell Pineering Performance pavilonnál a Venom F5-öt, hiszen egy lehetséges rekorderrel találkozhatsz! Forrás: Motortrend