Venom F5, az újabb rekordesélyes?

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Hivatalosan a Bugatti Veyron Super Sport a leggyorsabb autó, habár a Hennessey Venom GT többre is képes lenne, ellenben jön máris az utód, a szélvész Venom F5!

Ahogy a német autóknak a Frankfurti Autószalon, a japánoknak a Tokiói Autószalon, úgy az amerikaiaknak is megvan a maguk rendezvénye, ahol előállhatnak a legvadabb autóikkal, ez pedig a SEMA Show.

Maga a SEMA-rövidítés a Specialty Equipment Market Association-t, vagyis a Speciális Eszköz Piacszövetséget takarja. Milyen száraz név ahhoz képest, hogy milyen híres rendezvényről van szó! Hol máshol lenne megtartva, mint Las Vegasban, ahol a Las Vegas Convention Center nyújt neki otthont, ahol - mint nevéből is látszik - alkatrészektől kezdve bármilyen ipari terméket meg lehet kapni. Lényegében egy hatalmas piac.

Bugatti Veyron Super Sport

Az autó, ami jelenleg is a Guinness-rekordok könyvében szerepel: Bugatti Veyron Super Sport

Köztük a legfejlettebb technológiákat használó autókat ugyebár! A 2017. október 31-től november 3-ig tartó show-n ezúttal ráadásul nem akárki fog bemutatkozni, mint a Hennessey Venom GT-t is túlszárnyaló Venom F5.

A Venom GT még a Bugatti Veyron Super Sport végsebességét is túlszárnyalta a maga „laza” 432,8 km/h-s végsebességével, valamint a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült volna, mint a legjobban gyorsuló autó. Csak ott elkövették azt a malőrt, hogy csak egy irányban futtatták meg az autót, viszont a Guinness-rekordok szabályozása ez esetben kimondja, hogy két futamot kell csinálni, ellentétes irányban, hogy átlagolva az eredményt kiküszöböljék az épp aktuális szél pozitív vagy negatív hatását. Ettől függetlenül felkerült a listánkra, mint a legyorsabb autók egyike!

Hennessey Venom GT

Oké, texasiak, ott az amerikai patriotizmus, de a Venom GT veszett egy autó

Azonban a texasi központú Hennessey máris itt az újabb rekordesélyes autójával, a Venom F5-tel. Az F5 elnevezést nem véletlenül kapta, ugyanis a legdurvább, a Fujita skálán F5-ös szintű tornádók a legerősebbek a világon, amikor is a szél sebessége 417 – 509 km/h között mozog. A Venom F5 tervezésekor az volt a legfontosabb cél, hogy elérje a 300 mérföld/h-t, ami potom 480 km/h! Így azért egy kicsit mást jelent már, hogy „szélvészgyors”.

A Venom F5 egyedi alvázzal és dizájnnal fog rendelkezni, a triplakipufogó is ennek ékes példája. Egyelőre nincs sok kép róla, csak egy kép a hátsójáról, de amit a Hennesseynél alkotnak, az minden lehet, csak rossz nem. Mondom ezt úgy, hogy nem alapvetően nem vagyok oda az amerikai autókért.

Hennessey Venom F5

Egyelőre ennyit lehet látni a Venom F5-ből, de már csak másfél hét és mindent megmutatnak belőle

Ha november elsején netán Las Vegasban jársz, mindenképp nézd meg a Shell Pineering Performance pavilonnál a Venom F5-öt, hiszen egy lehetséges rekorderrel találkozhatsz!

Forrás:

Motortrend

További autós hírek

A statisztika szerint egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát, azaz majdnem egy hetet ül a forgalmi dugóban – írja az…

Olvasónk, akitől a videót kaptuk az alábbi sorokat írta: “A hölgy a Hungária krt-ról forgalommal szemben próbált lekanyarodni a Kerepesi…

Ausztriában a legkeményebb a helyzet. Ott súlyos büntetést is kiszabhatnak a dashcamet használók ellen. Tiltott még Luxemburgban és Portugáliában a…

Durván megemelte árait az elektromos autók töltőpiacának egyik meghatározó szereplője. – írja a hvg.hu Az Ionity hálózata hatalmas teljesítménnyel képes…

A tanulóvezető ahogy azt kell megállt a gyalogátkelő előtt és átengedte a gyalogosokat. Mögötte a türelmetlen Renault sofőrje, akinek a…

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Bugatti EB110-es
2019. február 08.
A Bugatti Veyron elődje a 90-es évek meghatározó szuperautója volt, korszakalkotó innovációi és eszméletlen ereje miatt még manapság is megállná a helyét!
Hennessey Venom F5 elölről
2019. február 04.
A Venom F5 nagysebességű tesztelése hamarosan elkezdődik
Az első 3 Chiron elhagyta a Molsheim-i gyárat
2017. március 07.
A Bugatti ízléses videójának köszönhetően, bepillantást nyerhetsz a Chiron első három példányának összeszerelési folyamatába