Az új Bugatti Chiront rengeteg tesztnek vetik alá, mielőtt kigurulhatna a gyárból. A lehető legszélsőségesebb körülmények között vizsgálják az autó minden alkatrészét, köztük az erőforrást is, az erről készült videót pedig a gyárba érkező vendégeknek mutatják meg. Szükség van erre, hiszen a szerkezet komoly terhelést kap gyorsításnál, lassításnál és a kanyarokban is, folyamatos kenést kell biztosítani a motornak, ennek a vizsgálatára szolgál ez a fajta tesztelés.

Egy újabb videóban szintén a Chriont vizsgálták, itt a kocsit hatalmas robotkarokra erősítették és elsősorban oldalirányból mozgatták a kasztnit. Kiderülhetett a mérnökök számára, hogy mennyire lesz stabil a szupersportautó az úton.

És most, hogy már az utakat járják a csúcsgépek, elkezdtek felkerülni a netre a gyorsulási videók.  1500 lóerő tehát, 1598 Nm- es nyomaték, W16-os 8.0 literes motorblokk. A videón egy könnyed 351-es tempó felvételei láthatóak, ezt a sebességet 21,51 másodperc alatt érték el vele a brit EVO magazin emberei.

https://www.facebook.com/evomagazine/videos/10158567178795121/

 

Forrás: