Videón a Chiron tesztjei és gyorsulása közúton

Frissítve:
2018-11-02, 16:22

A kemény tesztsorozatokat kipipálta már az új Chiron, most már vígan viszi a 350-et

Az új Bugatti Chiront rengeteg tesztnek vetik alá, mielőtt kigurulhatna a gyárból. A lehető legszélsőségesebb körülmények között vizsgálják az autó minden alkatrészét, köztük az erőforrást is, az erről készült videót pedig a gyárba érkező vendégeknek mutatják meg. Szükség van erre, hiszen a szerkezet komoly terhelést kap gyorsításnál, lassításnál és a kanyarokban is, folyamatos kenést kell biztosítani a motornak, ennek a vizsgálatára szolgál ez a fajta tesztelés.

Egy újabb videóban szintén a Chriont vizsgálták, itt a kocsit hatalmas robotkarokra erősítették és elsősorban oldalirányból mozgatták a kasztnit. Kiderülhetett a mérnökök számára, hogy mennyire lesz stabil a szupersportautó az úton.

És most, hogy már az utakat járják a csúcsgépek, elkezdtek felkerülni a netre a gyorsulási videók.  1500 lóerő tehát, 1598 Nm- es nyomaték, W16-os 8.0 literes motorblokk. A videón egy könnyed 351-es tempó felvételei láthatóak, ezt a sebességet 21,51 másodperc alatt érték el vele a brit EVO magazin emberei.

 

Forrás:

 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

LEGO Bugatti Chiron
2019. szeptember 16.
Több mint 1 millió elem és 13 000 munkaóra, ez a LEGO Technic Bugatti Chiron.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek