Videón a Chiron tesztjei és gyorsulása közúton

Frissítve:
2018-11-02, 16:22

A kemény tesztsorozatokat kipipálta már az új Chiron, most már vígan viszi a 350-et

Az új Bugatti Chiront rengeteg tesztnek vetik alá, mielőtt kigurulhatna a gyárból. A lehető legszélsőségesebb körülmények között vizsgálják az autó minden alkatrészét, köztük az erőforrást is, az erről készült videót pedig a gyárba érkező vendégeknek mutatják meg. Szükség van erre, hiszen a szerkezet komoly terhelést kap gyorsításnál, lassításnál és a kanyarokban is, folyamatos kenést kell biztosítani a motornak, ennek a vizsgálatára szolgál ez a fajta tesztelés.

Egy újabb videóban szintén a Chriont vizsgálták, itt a kocsit hatalmas robotkarokra erősítették és elsősorban oldalirányból mozgatták a kasztnit. Kiderülhetett a mérnökök számára, hogy mennyire lesz stabil a szupersportautó az úton.

És most, hogy már az utakat járják a csúcsgépek, elkezdtek felkerülni a netre a gyorsulási videók.  1500 lóerő tehát, 1598 Nm- es nyomaték, W16-os 8.0 literes motorblokk. A videón egy könnyed 351-es tempó felvételei láthatóak, ezt a sebességet 21,51 másodperc alatt érték el vele a brit EVO magazin emberei.

 

Forrás:

 

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Bugatti EB110-es
2019. február 08.
A Bugatti Veyron elődje a 90-es évek meghatározó szuperautója volt, korszakalkotó innovációi és eszméletlen ereje miatt még manapság is megállná a helyét!
 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!
2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!