A világ leggyorsabb sufnija egy VW Passat!

Közzétéve:
2019-07-16, 07:30

Igen, egy teljesen legális közúti fészer, mely Guinness rekordot is döntött.

Mindenki hallott már lakóautóról, de mi a helyzet a közlekedő fészerrel? A furcsa építmény tulajdonosa hét hónap alatt készítette el a mozgó sufnit, és valami egészen lenyűgözőt alkotott. Világszerte még Guinness rekordot is döntött a világ leggyorsabb fészereként!

A bódét szemügyre véve azt gondolnád, a donor valószínűleg egy dobozos vagy bármilyen teherautó volt, viszont ez nem igaz. A motorizált fészer alapját valójában egy 1999-es Volkswagen Passat képezi. A videóban a tulajdonos többek között arról számol be, hogy egy fémkeret járul hozzá a külső fa borítás erősítéséhez.

A motorháztető alatt egy B7 generációs Audi RS4 megbabrált motorja található. A 4,2 literes V8-as egység 450 lóerőt teljesít. A sufni mindemellett Quattro összkerékhajtású, ehhez pedig nem akármilyen hang társul!

4,2 literes V8-as Audi RS4 motor

A tulajdonos komplett hidraulikus felfüggesztést épített a jármű alá, mely lehetővé teszi a menetmagasság állítását, így amikor a Passat-alapú sufni leparkol, valóban úgy fest, mint egy kerti fészer, kerekek nélkül.

A jármű kerekei egy Volkswagen Transportertől származnak, továbbá haszongépjárművekre applikált abroncsok kellettek ahhoz, hogy a jármű jelentős súlya kezelhető legyen.

Volkswagen Passat-alapú közúti fészer

Ami kissé meglepő lehet a fészer esetében az az, hogy hatalmas mérete ellenére csupán két fő számára jut elegendő hely a kabinban. A videón sajnos nem látni elég jól, hogy mennyire tágas az autó hátsó része, viszont elhelyeztek a térben egy ágyat, ablakok hiányában.

A kormány mögött elhelyezkedve hagyományos autóban érezheti magát az ember, viszont a megszokottnál jóval tágasabb az utastér. A tulajdonos azt állítja, hogy a fészerautó könnyebben veszi az akadályokat és jobban fekszik az úton, mint másik autója, a Mercedes-Benz S-osztály.

További autós hírek

Ahol ez a fevétel készült, talán ott van a világon a legmélyebben a közlekedési morál. A járdán közlekedve kerülte ki…
A budapesti közgyűlés módosíthat azon a rendeleten, amely megszabja a zónákat, a parkolódíjakat és azokat a napokat, amikor fizetni kell.…
Igen, a többiek igazi “lúzer” módjára kivárják a HÉV elhaladását, de őt ez nem igatja. ” Ma reggel jöttem munkába…
Előzésből visszatérő személyautó elé kanyarodott egy furgon hétfőn Körmend határában a 86-os főúton. – írja az rtlhirek.hu A teherautó vezetője…
Újra bevezetik Budapesten a kerékbilincselést – hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős…

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
megújult a Volkswagen Passat
2019. február 08.
A nagyvállalatok mindig is imádták és bizonyára ezután is fogják a német gyártó innovációs technológiákkal megáldott és egyben legkeresettebb modelljét: megújult a Volkswagen Passat

További hírek