Villanyos egyterű koncepciót villantott a Porsche

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-13, 14:37

Egy szokatlan koncepció, amely elektromos hajtással és raktérrel rendelkezik eltérő módon azoktól a modellektől, amiket a német márkától megszokhattunk.

A koncepciómodellek sokszor csak meg nem valósítható álmok. Hasonló a mostani is, amely a Porsche be nem mutatott modelljei közé sorolható. A neve Porsche Vision Renndienst, amelyet a németek még 2018-ban készítettek.

Porsche Vision Renndienst koncepció autó egy parkolóban oldalról

A márka autóitól merőben eltér, hiszen se nem hiperautó, se nem sportautó. Valószínűleg még a végsebessége se túl magas, ellenben elektromos hajtása kivételes koncepcióvá teszi, amelyet eddig csak a Volkswagen ID Buzz esetén láthattunk.

Porsche Vision Renndienst koncepcióautó és egy régi Volkswagen Transporter egymás mellett

A belsejébe nem láthatunk be, de a modell leírásából kiderül, hogy a két első ülés mellett akár további négy is elfér benne, a raktér pedig kisebb, mint a régi Transportereké, de mégis nagyobb, mint egy szokványos Porsche modellé. Haszonjármű, mégis megmaradt sportosnak, ennek megfelelően elképesztő vékony LED-es fényszórókat kapott, ötküllős könnyűfém felniket és dizájnos ablakokat. A koncepció szerint a versenypályákon szolgált volna kisegítőautóként a pályagépek mellett.

Porsche Vision Renndienst koncepció autó és egy régi Volkswagen Transporter egymás mellett hátulról

Ezzel bekerült egy illusztris társaságba, melynek neve: Porsche Unseen. Azok az autók, amelyek sose kerültek hivatalosan gyártósorra, amelyek között olyan járgányok vannak, amelyeket egytől egyig élvezet lenne kipróbálni.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Porsche bevásárolta magát a horvát Rimac-ba
2018. június 22.
A Porsche megvásárolta a horvát manufaktúra, a Rimac cég 10%-át.
2020-as Porsche Taycan fényszórója
2018. november 26.
A sportautógyártó szerint régóta dolgoznak az elektromos technológiával, így minden igényt kielégít majd az új Taycan

További hírek