Volvo S60 Polestar Engineered, az új vonal első tagja

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

A Polestar Engineered a Volvo és a Polestar összefolyása.

A Polestar a Volvo Car Group nagyteljesítményű utcai sportmárkája, amely új, önálló márkaként fellépő, nagyteljesítményű elektromos modelleket előállító autógyártóként egyedi fejlesztésű modelleket kínál. A Polestar Engineered pedig egy extra tuning csomag, amely az R Design felett fog elhelyezkedni a ranglétrán.

A hűtőmaszkon a jól látható Polestar embléma

Jelenleg a Polestar építi az S60 és V60 Polestar modelleket, azt a nagyteljesítményű, közúti modellpárost, amely több mint 250 új fejlesztést vonultat fel a sorozatgyártású Volvo termékekhez képest. A márka kínálatába tartoznak még a forgalomban lévő Volvo modellekhez kínált 'Polestar Engineered' nagyteljesítményű hardver-tuning és motorszoftver-optimalizációs termékek.

Valamennyi Volvo modellt 2019-ig villamosítani fognak, és az új S60 csak a T8 Twin Engine változatban lesz kapható. A meghajtásról egy 2 literes, négyhengeres benzinmotor és egy elektromos motor gondoskodik.

A Polestar egy új motorvezérlő egységgel fogja ellátni ezt a hajtóművet, amely 415 lóerőt és 670 Nm nyomatékot lesz képes leadni, 15 lóval és 22 Nm-rel nagyobb teljesítményre lesz képes. A svéd autógyár bejelentette, hogy egy hét múlva leleplezi az új S60-at, ezzel egy időben avatják fel az első amerikai gyártóegységet a dél-karolinai Charlestonban, ahol az új S60 fog készülni, és ezzel az első amerikai gyártású Volvo lesz.

Elegáns, de mégis vagány a fekete-króm kipufogó

A Polestar Engineered fő színe az arany és a fekete. A csomag elöl és hátul multi-link futóművet és Öhlins lengéscsillapítókat tartalmaz. A féknyergek hatdugattyúsak, amelyeket a Brembo szállítja és természetesen arany színűek, akárcsak a biztonsági övek. Fekete-króm kipufogóvéget, jól látható Polestar emblémákat és vagány felniket is kap.

A Bizonsági öv is arany színű

Jövőre az új V60 és az XC60 is kapható lesz Polestar Engineered-kivitelben, azonban csak limitált kiadásban. Ezek után izgatottan várom, és te?

Forrás/Fotók:

Kapcsolódó írások

Micsoda Amazon – 1966-os tuningolt Volvo Amazon
2018. április 09.
A Volvo Amazon nem éppen az a megszokott tuning alap, amire számít az ember, mégis épülnek olyan darabok, amik lerobbanthatják az álladat.
1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.