A Polestar a Volvo Car Group nagyteljesítményű utcai sportmárkája, amely új, önálló márkaként fellépő, nagyteljesítményű elektromos modelleket előállító autógyártóként egyedi fejlesztésű modelleket kínál. A Polestar Engineered pedig egy extra tuning csomag, amely az R Design felett fog elhelyezkedni a ranglétrán.

Jelenleg a Polestar építi az S60 és V60 Polestar modelleket, azt a nagyteljesítményű, közúti modellpárost, amely több mint 250 új fejlesztést vonultat fel a sorozatgyártású Volvo termékekhez képest. A márka kínálatába tartoznak még a forgalomban lévő Volvo modellekhez kínált 'Polestar Engineered' nagyteljesítményű hardver-tuning és motorszoftver-optimalizációs termékek.

Valamennyi Volvo modellt 2019-ig villamosítani fognak, és az új S60 csak a T8 Twin Engine változatban lesz kapható. A meghajtásról egy 2 literes, négyhengeres benzinmotor és egy elektromos motor gondoskodik.

A Polestar egy új motorvezérlő egységgel fogja ellátni ezt a hajtóművet, amely 415 lóerőt és 670 Nm nyomatékot lesz képes leadni, 15 lóval és 22 Nm-rel nagyobb teljesítményre lesz képes. A svéd autógyár bejelentette, hogy egy hét múlva leleplezi az új S60-at, ezzel egy időben avatják fel az első amerikai gyártóegységet a dél-karolinai Charlestonban, ahol az új S60 fog készülni, és ezzel az első amerikai gyártású Volvo lesz.

A Polestar Engineered fő színe az arany és a fekete. A csomag elöl és hátul multi-link futóművet és Öhlins lengéscsillapítókat tartalmaz. A féknyergek hatdugattyúsak, amelyeket a Brembo szállítja és természetesen arany színűek, akárcsak a biztonsági övek. Fekete-króm kipufogóvéget, jól látható Polestar emblémákat és vagány felniket is kap.

Jövőre az új V60 és az XC60 is kapható lesz Polestar Engineered-kivitelben, azonban csak limitált kiadásban. Ezek után izgatottan várom, és te?

Forrás/Fotók: