VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?

A négykarikás márka Neckarsulmban tartotta éves közgyűlését, ahol megfogalmazták az elkövetkezendő néhány évre vonatkozó terveiket. Az Audi szerint az autonóm elektromos autók technológiája négy éven belül már el fogja érni azt a szintet, hogy egy apró, A-szegmensbe tartozó jármű gyártása megkezdődhessen.

A legfrissebb A2/A0 koncepció az Audi markáns vonalait birtokolja

A legfrissebb A2/A0 koncepció az Audi markáns vonalait birtokolja

Az Audi szóvivője nem erősítette meg, hogy mekkora volumenben kezdenék meg az előállítást, de az szinte biztos, hogy az elején nem vinnék túlzásba a termelést.

Az Audi már 2011-ben bemutatta az A2 konceptet Frankfurtban

Az Audi már 2011-ben bemutatta az A2 konceptet Frankfurtban

A névválasztás szempontjából az A0 vagy A2 lenne indokolt. Az borítékolható, hogy az elektromos autó kisebb lesz, mint a már létező A1, így az A0 név lehet majd a befutó. Az e-Tron rendszerrel az apró városi Audik takarékos utazást biztosítanának majd, hasonlóan a közelgő E-Tron Sportback SUV-hoz.

Egyébként ez lenne a második legkisebb Audi, ami valaha készült, az első helyen a Volkswagen Polo ihlette Audi 50 áll, 1974-ből. A jelenlegi Volkswagen Up! sincs lemaradva sokkal, 90 mm-el hosszabb az Audi 50-hez képest.

A legkisebb Audi 1976-ból

A legkisebb Audi 1976-ból

Forrás:

Autocar

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Új versenyző az elektromos autók piacán!
2017. június 13.
A Fisker Emotion ha minden igaz legalább 640 km-es hatótávval fog rendelkezni és elképesztő 9 perces gyorstöltéssel és a legnagyobb energiasűrűségű akkumulátorokkal
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.

További hírek