VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?

A négykarikás márka Neckarsulmban tartotta éves közgyűlését, ahol megfogalmazták az elkövetkezendő néhány évre vonatkozó terveiket. Az Audi szerint az autonóm elektromos autók technológiája négy éven belül már el fogja érni azt a szintet, hogy egy apró, A-szegmensbe tartozó jármű gyártása megkezdődhessen.

A legfrissebb A2/A0 koncepció az Audi markáns vonalait birtokolja

A legfrissebb A2/A0 koncepció az Audi markáns vonalait birtokolja

Az Audi szóvivője nem erősítette meg, hogy mekkora volumenben kezdenék meg az előállítást, de az szinte biztos, hogy az elején nem vinnék túlzásba a termelést.

Az Audi már 2011-ben bemutatta az A2 konceptet Frankfurtban

Az Audi már 2011-ben bemutatta az A2 konceptet Frankfurtban

A névválasztás szempontjából az A0 vagy A2 lenne indokolt. Az borítékolható, hogy az elektromos autó kisebb lesz, mint a már létező A1, így az A0 név lehet majd a befutó. Az e-Tron rendszerrel az apró városi Audik takarékos utazást biztosítanának majd, hasonlóan a közelgő E-Tron Sportback SUV-hoz.

Egyébként ez lenne a második legkisebb Audi, ami valaha készült, az első helyen a Volkswagen Polo ihlette Audi 50 áll, 1974-ből. A jelenlegi Volkswagen Up! sincs lemaradva sokkal, 90 mm-el hosszabb az Audi 50-hez képest.

A legkisebb Audi 1976-ból

A legkisebb Audi 1976-ból

Forrás:

Autocar

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

További autós hírek

Sokszor esett már szó az igazi tahó autósokról. Ők azok a fazonok, akik úgy közlekednek az utakon, hogy lényegében azt…

Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené. –…

Az oroszországi Szegezsánál vette videóra minden autós rémálmát egy autós – szúrta ki aSzabályosan, nyugodtan haladt, egészen addig, míg észre…

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya és a Kommunikációs Osztálya 2019. november 11-én egy egész napos programot szervezett Budapesten, a Than Károly…

Tényleg elképesztő anyagokat küldtök mostanság és egyre durvábbak ezek… Ez a felvétel az Árpád hídon készült. Valahogyan a villamos sínekre…

Kapcsolódó írások

Új versenyző az elektromos autók piacán!
2017. június 13.
A Fisker Emotion ha minden igaz legalább 640 km-es hatótávval fog rendelkezni és elképesztő 9 perces gyorstöltéssel és a legnagyobb energiasűrűségű akkumulátorokkal
Ne engedd el a kormányt vezetés közben! Igen, egy Teslában se!
2018. február 12.
Újabb balesete volt egy Tesla Model S-nek, ami miatt az amerikai cég ismét figyelmeztette autói tulajdonosait, hogy ne engedjék el menet közben a kormányt.
A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
ICE, HEV, PHEV és BEV
2018. június 05.
Nem, nem kapok éppen stroke-t viszont tudom, hogy sokan olvastok angol nyelvű cikkeket is, itt egy kis segítség, hogy mi mit jelent.