vasárnap - 2022. december 04.
3 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

14-kerekű monstrumot építettek a Ladából az oroszok – VIDEÓ

2021. október 04. | 10:15

Ezek a srácok tényleg nem tudják, hol a határ.

Ha járművek tuningolásáról vagy átalakításáról van szó, akkor az ember azt hiszi, hogy sok újat már nem tudnak neki mutatni. Aztán jön a Garage 54 nevű YouTube-csatorna mögött álló csapat, amely mindig húz valami váratlant, képtelenek kifogyni az őrült ötletekből. Az elszánt oroszok most egy 14-kerekű Lada monster truck monstrummal rukkoltak elő. A jármű eléggé bizarrul fest, időbe telik, amíg feldolgozzuk a látottakat.

A videón egy Lada látható, amely alapvetően a hátsó tengelyén hajt. Ebben az esetben a többes szám az indokolt, a tengelyek (szám szerint hat darab) piramis alakban lettek egymásra pakolva. A csapat az autó eredeti benzines motorját lecserélte egy Toyota dízelmotorra, ugyanis ki akarták használni az utóbbiban rejlő nyomatékelőnyt.

Amikor az alkotók tesztelték a modellt, megfigyelték, hogy a gumik nedvesedésekor csúszás tapasztalható, bár a kormányzás elég simán működött. A Motor1 beszámolója azonban megemlítette, hogy az átalakított autó nem rendelkezik megfelelő felfüggesztéssel. Ennek oka, hogy a többtengelyes konstrukció nem adott lehetőséget a lengéscsillapító hozzáadásához a finomhangolás során, ezért a sofőrnek elég rázós élményben volt része az utastérben.

Meglehetősen érdekes kommentek érkeztek a videóhoz, az emberek dicsérték a projekt mögött álló csapat erőfeszítéseit. Többen is érdeklődésüket fejezték ki a konstrukció iránt, legalább egy élményvezetés erejéig biztosan elvinnék a járművet egy körre. Az egyik kommentelő szerint a többtengelyes megoldást az autó elején is ki lehetne próbálni.

Természetesen nem ez a csapat első fura alkotása. A készítők korábban egy Fiat Unót alakítottak át nyolckerekűvé, az szolgált inspirációként a 14-kerekű Lada szedánhoz.

Garage 54

Motor1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!