43 millió forintot költött egy 1983-as VW Golf GTI-re

Közzétéve:
2020-02-27, 14:48

Aztán eladta a módosítások költségeinek töredékéért.

Ésszerűtlennek tűnik, ha valaki egy BMW M8 Competition kupé árát költi egy 37 éves hot hatchre, bár a szenvedély nem ismer határokat. Ezt bizonyítja, hogy egy férfi 43 millió forintnak megfelelő összeget költött egy első generációs Volkswagen Golf GTI-re.

Derek Spratt 21 éves korában vásárolt egy Mk1 GTI-t, akkor az elsők közöt volt, aki vezethetett ilyen autót az államokban, nem sokkal később mégis megvált tőle. Évekkel később vásárolt egy másikat ugyanabból a gyártási évből.

Derek Spratt az első generációs GTI-je mellett

Körülbelül 12 ezer munkaóra és 43 millió forintnyi beruházásás után egy igazán egyedi VW tulajdonosa lett. Derek Spratt több mint 180 videóban dokumentálta a projekt különböző fázisait, ezeket pedig a közösségi médiában közzé is tett. Rengeteg változtatást hajtott végre, így csak néhányat emeltem ki.

A gyári 90 lóerős erőforrás helyére egy 220 lóerős szívó motor került, amely további 20 lóerővel még húzható. A 240 lóerő majdnem megegyezik a Golf GTI Mk8 teljesítményével, amely a 2020-as Genfi ​​Autószalonon a következő napokban debütál. Ezt az erőt egy egyedi ötsebességes váltó viszi át. Emellett a kipufogórendszert és a felfüggesztést is átépítette, valamint javított a hűtésen.

Az első generációs VW Golf GTI oldalról

A szénszálas motorháztetőtől, a hátsó lökhárítóig szinte mindent átalakítottak valamennyire. A beltérben is van újdonság, többek között a digitális műszercsoport és az 1200 W-os hangrendszer.

A VW Golf GTI motortere

Spratt állítása szerint a 816 kg-os Rabbit GTI pályán jobban teljesítene, mint a Porsche 718 Cayman S, bár ezt nem tudta bebizonyítani, mivel nem is olyan régen eladta egy vancouveri házaspárnak a módosítások összegének töredékéért.

A Volkswagen Golf GTI kormánya

Úgy látszik emberünk elég elvakult és rengeteg ideje lehet, mivel egy 1961-es VW bogár elektromosításába fogott.

Az 1983-as VW Golf GTI munkálatait ebben a videóban meg tudod nézni.

Kapcsolódó írások

Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.
1981-es Volkswagen Scirocco tuning oldalnézetből.
2018. szeptember 26.
A Kindair kultúra külföldön már ismert, ám itthon ez az első Scirocco, melyre ilyen fóliázás került

További hírek