2023. augusztus 07. | 09:22

Az autókat a Vasembert is játszó színész új műsorában újították fel, mindegyik restomod átalakításon esett át.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Robert Downey Jr. egy új autós műsorba fogott, ahol klasszikus autókat újítanak fel, méghozzá a restomod irányzatot képviselve. Ebben az esetben ez annyit takar, hogy mindegyik autót a gazdaságosság jegyében renoválják, vagy részben, vagy teljesen elektromos hajtáslánccal, esetleg biodízelre alkalmassá téve.

Most pedig egy elég komoly bejelentést tett, hiszen ezen felújított autók közül hatot elajándékoz. Mert miért ne? Köztük pedig igazi gyöngyszemek vannak, így szerencsés lesz az, aki valamelyikhez hozzájut. A sorsolásban sajnos csak amerikai, kanadai és brit állampolgárok vehetnek részt, így mi ebből a buliból kimaradunk.

Az egyik elnyerhető autó egy 1966-os Buick Riviera, amelynek V8-as motorját egy GM-csoportos hibrid hajtáslánccal helyettesítették. Egy speciális tónusú fényezést is kapott az autó, nem néz ki rosszul.

Van itt még egy 1972-es VW kisbusz is, amelynek léghűtéses motorját egy EV West villanymotorral helyettesítették, amelyhez persze akkucsomagot is raktak. A hátuljából még egy napelemes grillsütő is előhúzható.

Egy 1965-ös Chevrolet Corvette is a csomagban van, amelyből szintén kivették a V8-at és villanymotort tettek a helyére. A beltérben pedig olyan természetes anyagokat is használtak, mint egy speciális gomba.

Nem kevésbé látványos az 1969-es Mercedes 280SE, amelybe pedig egy modern dízelmotort lógattak, ami biodízellel üzemel. Van még itt egy Chevrolet K10 pickup is 1972-ből, szintén elektromos autóvá alakítva.

Az 1985-ös El Camino sem lett csúnya, a V6-os motorját pedig egy jelenlegi Chevrolet-féle 2,7 literes, turbós négyhengeresre cserélték. Ezek most mind új gazdát találnak, mindez az alapítványok segítésének érdekében, hiszen ahhoz, hogy valaki részt vehessen a sorsoláson, egy jelképes összegű, néhány ezer forintnyi adományt kell adjon.

Az autókról egyébként itt nézhetsz képeket.

Depositphotos