Ausztrál ízlés: Mitsubishi EVO IX tuning - Stancenation

Közzétéve:
2019-06-12, 08:33

Jake Markuse Mitsubishi Evója olyan, mintha a Tokiói hajszából lépett volna elő

Amerika és a Brit-szigetek országai mellett az Ausztrál autós kultúra is egyre inkább kezd begyűrűzni a köztudatba, főleg úgy, hogy a JDM szelleme az ausztrálokat is fertőzi. Legyen szó a 2000 lóerős drift szörnyetegekről, Skyline-okról, vagy éppen Jake Markuse 2006-os Evójáról. Az Evo IX, ami 2005 és 2009 között készült, nagyjából azzal a pofával, mint a VII-es vagy a VIII-as Evolution. Gyári megjelenésében sem nevezhető visszafogottnak, hát még a képeken látható formában: merész vonalak, hatalmas szellőzők és szélesítések, azt gondolom kellően Halálos Iramban-stílusú autó lett.

Mitsubishi EVO IX tuning

Ahogyan a mesében lenni szokott, Jake-et gyerekkorában megfertőzte az Evo-szerelem, alig várta már a napot, hogy építhessen egyet magának. A Bodyform Motorsportnál dolgozó Petertől kért segítséget. Jake az inspirációt Michael Zomayas widebody kitjéből merítette, ami 2015-ben a Stancenation weboldalán mutatkozott be. Ezeket az elemeket szabták át a Bodyformnál, masszív karbon hátsó szárnyat és Lexus-féle metál fényezést kapott a lekerekített, de mégis sarkos karosszéria.

Mitsubishi EVO IX tuning

A széles sárvédőívek szó szerint megzabálják a 18x12 SSR MS3 felniket, amiken a Nitto NT05-ös gumiabroncsok feszülnek. Jake szerint a kerékcsavarok színe az, ami sokat dob az autó kinézetén, ezeknek színét ő maga álmodta meg.

Mitsubishi EVO IX tuning enteriőr

Az Evo kabinjában enyhébb módosításokat végeztek, bekerültek a Bride A.I.R. ülések, a két kompresszorral megtámogatott, Air Lift 3H air ride rendszert természetesen a csomagtérbe helyezték el. Kezdetben a statikus felfüggesztés mellett voksoltak, ám végül a levegős rendszer lett a nyerő, ami köré mindent fekete alcantarába burkoltak. Elnézve a képeket, szerintem jól döntöttek!

Mitsubishi EVO IX tuning air ride

A 2.0 literes, négyhengeres, turbómotor a maga 280 lóerejével továbbra is hátba ver, a következő komolyabb pénzösszeg a motor erejének növelésére lesz ellocsolva. Bár azt gondolom sokan így is zokszó nélkül elfogadnák ezt a csodás járművet!

Mitsubishi EVO IX tuning

Forrás:

Kapcsolódó írások

1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.
Micsoda Amazon – 1966-os tuningolt Volvo Amazon
2018. április 09.
A Volvo Amazon nem éppen az a megszokott tuning alap, amire számít az ember, mégis épülnek olyan darabok, amik lerobbanthatják az álladat.