Az elfeledett: 1979-es Honda Prelude tuning – Stanceworks

Közzétéve:
2021-01-03, 04:00

Kai Coors első generációs Prelude-je méltó emléket állít a típusnak.

Az első generációs Honda Prelude korának egyik legmodernebb, legmenőbb autója volt, ám ahogy követték egymást a generációk, egyre inkább feledésbe merült a neve. Nehéz megfejteni miért, de tény, hogy későbbi VTEC motorokon kívül nem volt említésre méltó blokkja, a könnyebb Civic és CRX árnyékában maradt annak ellenére, hogy jól vezethető kocsinak szánták. A harmadik generációban bemutatott összkerékkormányzás miatt szerzett valamiféle hírnevet, azonban autós körökben mindig a szegény ember NSX-e marad.

Honda Prelude

Kai Coors nem Prelude fanatikusként kezdte autós pályafutását, hiszen Volkswageneken ügyködött évekig: volt Corrado és Opel Ascona modellje, W124-es Mercedese, végül a japán autók irányába fordult. 6 évig birtokolt egy Nissan S13-at, azonban ekkor rájött, hogy kell még egy japán rohangálós autó.

Honda Prelude

Az eBayen vásárolt tehát egy képeken jó állapotban lévő Prelude-öt, de természetesen mikor megérkezett, kiderült, hogy sokkal több meló lesz vele, így teljes felújításon esett át az autó – ennyit a gyorsan forgalomba állításról! Ezután az állítható futómű és az új kerekek kerültek alá, az ékkövek egyéretlműen az 15x7 és 15x8-as SSR Longchamp XR4-es felnik felpolírozva, amelyek remek összhangban vannak a sötétített üvegekkel és az olivazöld fényezéssel. A sárvédő szélesítések mellett szó szerint hegesztve került fel a harmadikként rápróbált hátsó szárny.

Honda Prelude tuning

Nem szükséges erejét fitogtatni, hiszen anélkül is csodálkozó szemekre lel, a motorháztető alatt az eredeti, 1,6 literes motor található 80 lóerős teljesítménnyel. A karosszériához hasonlóan ez is teljes felújítást kapott.

Honda Prelude felni

Bármennyire is elfeledettnek tűnik a Prelude, szerencsére vannak még olyan emberek, mint Kai, akik tesznek azért, hogy ne vesszen örökre feledésbe az első generációs ritkaság.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

honda accord riport alapjárat
2021. január 23.
Autós szépségversenyünk győztese mutatja be autóját legújabb videónkban!
Honda Jazz tuning
2020. május 11.
Ugyan csak optikai tuningról van szó, ez az építmény biztosan kizökkent a karantén okozta unalmakból!

További hírek