2023. augusztus 01. | 15:30

A 800 lóerő körüli Hellcat gépeket direkt az egykori NBA-sztárnak alakították át.

Valószínűleg nem kell senkinek bemutatni Shaquille O'Nealt, az egykori kosaras sztár többszörös NBA-győztesnek mondhatja magát, visszavonulása óta pedig számos területene kipróbálta magát. Az egyébként sikeres üzletember a zeneiparban is tevékenykedik, legutóbbi elhatározása szerint pedig fehérneműmodellé szeretné kigyúrni magát, ami egy 216 cm magas embernél elég komoly teljesítmény.

Most épp azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy több Dodge Charger SRT Hellcat Redeye modellt is beújított autógyűjteményébe. Egyik bestiálisabban néz ki, mint a másik. Csak neki készültek ezek az egyedileg tuningolt autók, egy vörös, egy fekete és egy szürke kivitelben.

Az autókat az Eric Forbes DJ által képviselt Forbes Performance vette kezelésbe, amely során egyedileg megvilágított lámpatesteket és emblémákat is kaptak a Chargerek. Egyedik bodykit, felnik és átszabott géptető is a csomag részét képezte, valószínűleg a motort is megpiszkálták egy kicsit, de azt nem tudni, hány lóerőt tudnak a tuningolt verziók.

Annyi biztos, hogy az SRT Hellcat Redeye orrában egy 6,2 literes V8 dolgozik, amely az alapkivitelben 797 lóerőt és 959 Nm nyomatékot produkál kompresszorral megfújva. Ez 327 km/órás végsebességet és 3,5 másodperces 0-100-as gyorsulást eredményez.

Nem ő az egyetlen világhírű NBA-kosaras, akinek komoly autógyűjteménye van. Korábban már LeBron James és Michael Jordan autóparkjának ékköveit is bemutattuk, ott is van mit megbámulni, az biztos.

Te melyik Charger-variánst vinnéd haza Shaq gyűjteményéből? A feketét, a vöröset vagy a szürkét? Írd meg nekünk kommentben, hogy melyikre esett a választásod!

Megan Briggs / Getty Images