A nyolcas Golfról már több végsebesség-teszt is készült, most az R változat mutatta meg magát az Autobahn sebességkorlátozástól mentes szakaszán – mégpedig éjszaka.

A jármű 2,0 literes TSI-motorja messze van az alapfelszereltségtől, mivel a tunerek 520 lóerőre növelték a négyhengeres motor teljesítményét (a csúcs forgatónyomaték 630 Nm-re emelkedett). 380 mm-es kerámia féktárcsákat szereltek az első tengelyre.

A tuningolt Golf R az Autobahn aszfaltján feszegette a határait, mégpedig napnyugta után, amikor gyérebb volt a forgalom a sztrádán. A sofőr egy pontont 325 km/órával repesztett, önmagában is lenyűgöző teljesítmény, tekintve, hogy végül is ez még mindig egy négyhengeres Golf. A gyorsulás is lenyűgöző volt, a kocsinak mindössze 7,53 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy 100-ról 200-ra emelje a tempót.

A matricákat leszámítva nem sok minden utal arra, hogy egy átalakított Golfról van szó, pedig egyedi felfüggesztéssel van ellátva, a Pirelli P Zero abroncsok mondjuk arról árulkodnak, hogy nem egy hétköznapi autóval van dolgunk. Ugyanez a cég korábban egy Lamborghini Urust vett kezelésbe, amiből közel 1000 lóerőt hozott aztán ki. A szuper SUV 2,9 másodperc alatt gyorsult fel 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig megközelítette a 350 km/órát.