Hallgasd csak ennek a Teslának a kipufogóját!

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2020-05-19, 16:52

Hiánypótló: a Milltek Sports kipufogót készít az elektromos autóhoz benzinfejűek számára.

Furcsa egy világot élünk. Férfiak akarnak nőnek látszani, nők akarnak férfinak tűnni, egyesek nem tudják, hogy a harminc féle nemi identitás közül melyiket válasszák, az elektromos autókhoz meg kapható kipufogó. Ez utóbbi a legdurvább. Van valami, amit nem lehet manapság megkapni? Nem hiszem. A 1983-ban alapított, brit vállalkozás mára rendesen kinőtte magát, szerte a világban ismertek, mindenféle sportos autóhoz készítenek kipufogó-rendszereket, köztük immáron Teslákhoz is.

Tesla Model 3 Milltek kipufogóval
Az látszik, hogy a tulajdonosa foglalkozik ennek a Teslának az építgetésével, szépítgetésével, de a kipufogó innen nem látszik

Pedig a Teslák – elektromos autók révén – nem hordanak kipufogót, de úgy látszik, erre a furcsa átalakításra is van piaci igény. Szegény gazdagok nem tudják mire költeni a pénzüket. De ha jobban belegondolunk, nem is akkora hülyeség a valós(ágosnak tűnő) hangot kiadó rendszert pakolni a villanyautó alá, hiszen ma már a világ nagy részen jogszabály mondja ki, hogy a gyalogosok és kerékpárosok védelme érdekében produkálniuk kell valamiféle hangot menet közben. Tessék, itt a megoldás.

Tesla Model 3 Milltek Sports hanggenerátor
Nem látszik, mert az egész rendszer a lökhárító takarásában van

Milltek Sports rendes fémből készült kipufogója (kipufogónak látszó hanggenerátora) az összes Teslához passzol, kezdve a Model 3-tól a Model X-ig, sőt, elméletileg a még nem is kapható Model Y-hoz is jó, azon is akad hely a felszereléséhez. Egyébként más villanyautókhoz és hibridekhez szintén kínálnak ilyen rendszereket. Még szerencse. A működését a tulajdonos egy telefonos applikáció segítségével befolyásolja, lehet módosítani a hangzást (8 különböző hangtípus áll rendelkezésre), a hangszínt és természetesen a hangerőt, sőt, a ma divatos durrogások kiadására is képes. Megáll az ész. 

Tesla Model 3 Milltek Sports hanggenerátor
Ezekből az alkatrészekből áll a Milltek Sports Teslákhoz való hanggenerátora

Úgy épül fel, hogy a kipufogódobban egy hangszóró van (mi más lenne?!), a rendszer elektronikája pedig kapcsolatban áll természetesen az autó fedélzeti számítógépével, így a kiadott hang összefüggésben van a gázpedál állásával. A mellékelt videó tanulsága szerint nem is annyira szörnyű működés közben, „alapjáraton” is imitál, gyorsulásnál pedig egész kellemes, rotyogós amerikai V8 hangja lesz és még váltásokat is imitál. Olcsónak persze nem olcsó, átszámolva 690 000 Ft-ba kerül a rendszer, de hát nem megér ennyit egy Tesla átalakítása rendes motorhangot kiadó járgánnyá? Érdemes megnézi az alábbi videót, a lényeg a 6-7. majd a 9. percekben van.

Megjött a kedved ahhoz, hogy Teslát tuningolj? Keresd fel a Tesla.hu weboldalt, a szállítás a koronavírus-járvány ellenére zavartalan! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Buick Roadmaster woody wagon, bordó, olalnézet, elölről, balról
2019. március 29.
82 500 dollárért, vagyis majdnem 22,5 millió forintért kelt el egy Buick Roadmaster kombi az RM Sotheby’s árverésén. Az autónak nem csak a megjelenése, de teljesítménye és története is különleges

További hírek