Hellcat motoros MX-5 kéne?

Közzétéve:
2019-12-25, 19:30

Ebbe az NB modellbe egy 6,2 literes V8-at építettek.

Sok őrült Mazda MX-5 átirat készült már eddig, ez a mostani pedig még betegebbnek tűnik. A kis japán roadster orrába ugyanis egy 6,2 literes Hellcat V8-at szereltek, mely a Dodge Challanger és Charger SRT Hellcat modellekben is dolgozott. Alapesetben 707 lóerőt produkál ez a blokk, de 800 lovas kivitele is van.

1999-es Mazda MX-5 Hellcat elölről

Egy a lényeg, egy ekkora autóba még a 707 ló is rengeteg, szerencsére végeztek további módosításokat is az autón, hogy valamelyest összeálljon a rendszer. WIlwood fékrendszert, módosított futóművet és hűtőrendszert, új differenciálművet és felniket is kapott a kis Miata. A beltérben Sparco kormány, ülések és egy bukókeret található, mely elkél ennyi erő mellé.

Az egész installáció persze nem fért be egy ekkora bódéba, így a géptetőből ki kellett vágni egy részt, feltehetően a tűzfallal is mókoltak valamit. Mindenesetre mókásan kikandikál a nagy szívócső az autóból. Mindezt megfejelték egy narancssárga fényezéssel, így az biztos, hogy nem lehet vele elvegyülni a tömegben. Az autót egyébként egy Las Vegasban található árverésen vették észre.

1999-es Mazda MX-5 Hellcat hátulról

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A restaurátor csapat és az első gyári felújított Miata oldalról fotózva
2018. szeptember 28.
2017. augusztusában a Mazda bejelentette, hogy restauráló programot indít, amelyben a hatalmas népszerűségnek örvendő MX-5 NA-kat varázsolják ismét gyári állapotúra.
Zsolti MX-5-je új pompájában, oldalról fotózva
2018. október 30.
Sokáig kellett rá várni, de megérte! Végre elkészült a kis Miatám és jobb, mint valaha!

További hírek