Volt a történelem során több ikonikus, B-oszlop nélküli kupé is, ilyen például a BMW E9 vagy az 1965-ös Chevy Impala. Ezek táborához tartozik a W126-os Mercedes széria 500 SEC kupéja, a C126 egy különlegesen időtálló formának bizonyult. Kamil Andrysiak az autó erősségeire építve alakította a saját ízlésére ezt a példányt, így alkotva meg saját 500 SEC tuningját.

Az S-osztály C126 kivitele meghatározta a ’80-as éveket, a luxus, a kényelem és a jó menetteljesítmények ötvözete volt ez. Habár nem egy kifejezett sportautó volt, a teljesítménynek nem volt híján az 500 SEC. Kamil autójára AMG stílusú lökhárítók és küszöbök kerültek, a fehér-szürke fényezés pedig az autó eredeti színére hajaz. Ezzel a kittel kicsit elrugaszkodott az „öregember krúzolós autója” szintről.

Talán a legfeltűnőbb része ennek a Mercedesnek az AMG „Penta” 16 colos felnik 18x10-es méretben elöl és 18x12-esek hátul. Érdekesség, hogy harmonizál a felni a lökhárítók színével, ezzel növelve az egyediséget. Természetesen lejjebb is rakták az autót, így elég bestiális megjelenéssel bír.

Kamil Andrysiak Mercedes 500SEC tuning felni

Kamil Andrysiak Mercedes 500SEC tuning beltér

A beltérben Recaro ülések figyelnek, több helyen is perforált bőr borítás látható. A sofőr Nardi fakormányt tekerhet, amely jól passzol a gyári faberakásokhoz. Ha csak a kabint nézi meg egy kevésbé szakavatott szem, talán fel sem tűnne neki, hogy nem így jött ki a gyárból ez a modell. Az összhatás tehát elég ütős lett, jó látni, hogy ilyen nagy becsben tartanak egy ilyen idős járgányt.

Ha érdekelnek a klasszikus Mercedes modellek, nézd meg ezt a bemutatót egy kiváló állapotú állólámpás Mercedesről. Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.