Így robban fel egy közel 3000 lóerős dízelmotor - VIDEÓ

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-22, 10:48

Egy újabb amerikai cég, amely megpróbálja feszegetni a határokat. Ez azonban nem mindig úgy sül el, ahogy azt a mérnökök eltervezik.

Amikor az ember majdnem 3000 lóerőt pörget ki a határokig, akkor könnyen lehet, hogy olyan határokat feszeget, amiket már nem kellene. Amikor eléri a végső teljesítőképességét, fennáll a veszélye annak, hogy egyszerűen felrobban. Ez történt akkor is, amikor az amerikai Industrial Injection Diesel Performance mérőpadra állított egy 3000 lóerős hatalmas szörnyeteget, ami már az elejétől kezdve hányta magából a sűrű fekete füstöt. Eközben pedig a volánnál ülő személy folyamatosan növelte a fordulatszámot. A próbálkozás nem az első volt, hiszen az eszköz kijelzőjén a 2920-as eredmény még egy korábbi teljesítményt jelzett.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We're so glad that @bacablackp3arl and @ride331 walked away with few minor scratches... Absolute something else... Thanks to @dieselworldmag and @nataliekortiz for capturing this crazy video...  . - - @fassfuelsystems @yukongearandaxle @theoriginalfluidampr @amsoilinc @diamondpistons @cp_carrillo @beansdieselperformance @valair1 @puredieselpower @hamiltoncams @iceboxperformance @randys_transmissions . - - #cumminsdiesels #cumminsengine #diesel #dieselvideos #truckvideos #industrialinjection #racing #truvk #ramtrucks #fassfuelsystems #fass #iceboxperformance #icebox #dieselpower #dieselperformance #enginepower #enginebuilder #amsoil #toxicdiesel #cummins #cumminsengine #cummins #randystransmission

IndustrialInjection.com (@iidiesel) által megosztott bejegyzés,

Hatalmas robbanással repül darabjaira a 3000 lóerős dízelmotor

Az újabb próbálkozás érhető volt, hiszen már csak egy karnyújtásnyira volt a háromezres álomhatár elérése. A robaj egy szempillantás alatt vágott szét mindent az autó első részében. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem keletkezett, csak kisebb égési sérülések voltak a sofőr karján. Az amerikai tuningcég épített motorja odaveszett, de lehet, hogy megpróbálnak egy erősebbet összerakni, ami már tényleg átlépheti a 3000 lóerőt is. Ezek az erőforrások más célt nem is szolgálnak, mint hogy megmutassák, hogy a mérnöki kreativitásnak nincsenek határai. Vagy mégis?

Amennyiben szereted a dízelmotoros modelleket, nézd meg ezt a bemutatót, ez nem robban fel. Ha a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.

Kapcsolódó írások

Ford Mustang GT500 cummins dízelmotorral, oldalról
2020. szeptember 09.
Szokatlan módon egy olyan erőforrást tettek a Mustangba, amit általában inkább kamionok vagy tankok kapnak meg.
Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.

További hírek