Itt egy képregénybe illő fényezésű Nissan 350Z

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-08-26, 11:32

Egy autó, amit egy japán animáció ihletett. Első ránézésre szinte hihetetlen, hogy a kép tényleg egy valódi 350Z-t ábrázol.

A Nissan 2021-re csúsztatta a pandémiás időszak végett a már sokak által várt új Z modellt. Már több mint tíz éve annak, hogy kijött az utolsó 370Z, ami azóta is az utolsó a szériában. A formatervének megálmodója az a Yoshihiko Matsuo, aki sajnos pont idén hunyt el. Ez egyfajta tiszteletnyilvánítás is lehet az ő irányába.

Annak érdekében viszont, hogy a feltehetően 400Z kódjelű következő modell iránt érdeklődők türelmetlenségét csillapítsák, elkezdték sokkal több irányból megjeleníteni a korábbi modelleket, különféle tuningolt változatok jelentek meg. Ennek eredménye az is, hogy a napokban valaki teljesen fűbe borított egy 350Z modellt, ami semmiképp nem mondható szokványos külsőnek egy autó szempontjából. Most pedig egy floridai művész, Kyle Bryce Monteiro alkotta újra a dizájnt, ami szinte mesebelivé teszi a Nissant.

Nissan 350Z fűbe borítva, városban féloldalról

Ez a borítás graffitivel készült, stílusa pedig képregényszerű lett, aminek fotózásához még egy különleges árnyékot is festettek a talajra. A tulajdonos egy szintén floridai autógyűjtő, aki kifejezetten rajong a Z-kategóriáért és a japán járgányokért. Ez a Nissan egyébként paramétereit tekintve az alap koncepciót tartalmazza, ami azt jelenti, hogy egy 3,5 literes, 306 lóerős, V6-os motor hajtja.

A művész korábbi munkáiban is fellelhető a Nissan 350Z, amiből az egyiket az 'Alien vs Predator' film inspirált.

Ha jobban megismernéd esetleg a Nissan 350Z modellt, nézd meg az alábbi videónkat.

Amennyiben nem indulna el a videó az oldalon, kattints és tekintsd meg Youtube csatornánkon!

Kapcsolódó írások

2019. november 16.
Minden a Need For Speed-del kezdődött, később az álmok valóra váltak.
Nissan 350Z tuning
2020. június 12.
Na meg a 630 newtonméter csúcsnyomaték!

További hírek