Megnyitotta kapuit a 2022-es AMTS, a Hungexpo egész hétvégén várja a kiállítókat a szokásos drift, off-road és superenduro programokkal, megannyi tuningolt autóval, veteránokkal és a legújabb modellekkel. A B-pavilon kissé zsúfolt sorai közt a hazai autós klubok sorakoznak, az A-pavilonban szintén találkozni az ország leghíresebb garázsaival, tuningcégekkel, amerikai autókkal, hot rodokkal. A nosztalgikus hangulatot a főbejárattól legtávolabb eső F-pavilonban érdemes keresni, az E-pavilonban új elektromos autókról informálódhatsz.

amts audi

Ha már elektromos autó: az MG márka 2022 szeptemberétől Magyarországon is elérhető lesz, a Nagyszínpad pedig tökéletes helyszínnek bizonyult az újdonságok rövid bemutatására. Jelenleg a piac legolcsóbb modelljeiként tartják számon ezeket: az MG ZS 1,0 literes turbómotorral és 1,5 literes benzinmotorral lesz elérhető, induló ára 6 400 000 forint, az EHS tölthető hibrid 14 699 000 forinttól indul, míg a tisztán elektromos hajtással rendelkező MG ZS EV 11 999 000 forintos listaáron érhető majd el.

mg zs

A Volkswagen is villantott az AMTS első napján, ugyanis a villanyautós paletta legfrissebb tagja, az ID.5 is jelen volt a rendevényen és rendelhetővé is vált 20,9 millió forintos listaáron. Az ID.Buzz tisztán elektromos kisbuszt szintén a mai naptól lehet megvásárolni Magyarországon 23,2 milliótól, míg az ID.Buzz Cargo áruszállító 21,7 milliótól lehet a miénk.

vw id5