kedd - 2022. szeptember 27.
11 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A motorháztető alól kikandikáló turbókkal éri el az 1500 lóerőt ez a Ferrari

Aaron Kaufman, amerikai televíziós személyiség megoldotta a motortér szűkösségéből fakadó problémákat.

A 6,3 literes, 730 lóerős teljesítménnyel és 690 Nm nyomatékkal rendelkező szívómotorral felszerelt Ferrari F12 Berlinetta az olasz gyártó egyik különleges GT-modellje. A gyári változat számai természetesen nem elégíthetik ki az összes felhasználó igényeit, némi tuningra mindig lehet alkalmat és lehetőséget találni.

Aaron Kaufman, amerikai televíziós személyiség 91 millió forintnak megfelelő összegért vásárolta saját Ferrariját, melynek kezelgetését még 2020-ban kezdte el, és a közelmúltban fejezte be. Az eredményt a DailyDrivenExotics nevű YouTube-csatornán mutatta be.

A teljesítmény növelése érdekében Kaufmannak meg kellett oldania a turbó beszerelését. A legnagyobb problémát a motortérben lévő helyhiány okozta, emiatt ki kellett vágnia a motorháztetőt, miközben próbálta a helyükön tartani az eredeti alkatrészeket. Az eredmény látványosra sikerült, a hangélmény átéléséhez pedig meg kell nézni a bemutatóról szóló videót.

Az ikerturbós Ferrari a kaliforniai Santa Anában debütált a múlt hét elején. Az 1500 lóerős teljesítmény pedig sokak érdeklődését felkeltette.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!