A német márka már több évtizede dobta piacra a Corrado modellt, amely nem csak a személyautók világában, de még a sportos kompaktok mezőnyében is megállta a helyét. 1988 és 1995 között volt gyártósoron, alapjait a Golf adta. Különböző benzines motorokkal adták, többek között négyhengeres és VR6-os motorokkal, amely mind kizárólag elsőkerekes-meghajtást adott az autónak.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg eredetiben a videómegosztó oldalán.

A most középpontban lévő modellnek azonban volt egy motorcseréje, ahol nem egy újabb benzinest kapott, hanem egy brutális dízelt. Egészen pontosan már egy 1,9 literes PD TDI erőforrás dolgozik a gépteteje alatt, amely néhány módosítás után közel 300 lóerős lett. Az elsőkerék-meghajtás természetesen maradt. De miért érdekes ez? Azért, mert a gép nem csak hatalmas füstöt képest kiadni magából, hanem egészen fickósan is mozog, amelynek hatására a Hollandiában fekvő Assenben, gyorsulási versenyen győzött le kivételesen izmos és sokkal fiatalabb autókat is. Rekordokat nem döntött a  VW Corrado, de meglepetést, azt mindenképpen okozott.

Ha szereted az ezredforduló előtti dízel modelleket, tekintsd meg ezt a Mercedes bemutatót. Amennyiben nem indulna el a videó, ezen a linken érheted el.