A BMW 3-as sorozatának legendás autója az E30-as modell, amely hatalmas népszerűségnek örvend a bajor márka rajongóinak körében. Az autó sportváltozata a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején egyeduralkodónak számított a Német Túraautó Bajnokság mezőnyében. Most egy olyan felújított E30-as története következik, mely a kanadai Allen Berg 1991-es DTM-ben használt járgányának állít emléket.

Az autóban egy 800 lóerős, S52B32 motor dolgozik, mely a felújítás során többek közt új dugattyúkat és hajtókarokat kapott. A motorhoz hasonlóan az ötsebességes kézi váltót is az E36 M3 modellből emelték át, a kuplung, a és a lendkerék is teljesen új. Az E30 menettulajdonságait légrugók javítják.

A DTM versenyautóra hajazó jármű szélesebb, mint a 3-as széria akkori példányai. Az autó tulajdonosa apró módosításokat eszközölt az eredeti Tic Tac festésen. Lekerült a mentolos cukorkát gyártó cég logója a kocsi oldaláról, így az aranyszínű csík látványosabb szerepet kapott. A hatalmas hátsó szárny, a hátsó diffúzor és az első légterelő szintén nem egészen így nézett ki 30 évvel ezelőtt.

Az autóban nincs klíma, ám a sofőr két kijelző segítségével figyelheti az üzemanyag-nyomást, valamint irányíthatja a légrugós felfüggesztési rendszert. A belső térben az eredeti első és hátsó ülések megmaradtak.

Ha szereted az E30-akat, ezt a bemutatót se hagyd ki!