kedd - 2022. szeptember 27.
11 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 688 Ft
D 764 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szoros csatát hozott a tuningolt Mustang és a McLaren 765LT sprintversenye - VIDEÓ

Szinte egyszerre ért célba a két szuperautó a negyedmérföldes vágta végén.

Autókedvelők és sebességőrültek számára kihagyhatatlan videó került fel az internetre: gyorsulási versenyen mérte össze erejét a tuningolt Ford Mustang Shelby GT500 és a McLaren 765LT. A két szuperautó rendkívül kiélezett küzdelmet vívott egymással.

A Mustang kapott egy továbbfejlesztett kompresszort, plusz a kipufogórendszer esetében is történt módosítás. A változtatások következtében az autó 1110 lóerőre (más források szerint 1250 lóerőre) erősödött. A McLaren 765LT egy szerénynek egyáltalán nem nevezhető, 4,0 literes ikerturbós motort kapott, ami 755 lóerőt és 800 Nm nyomatékot hordoz magában. A félelmetes motor hű társa a hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó.  A 765LT (amiből mindössze 765 darab készült, erre utal a szám a nevében) 2,7 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órára.

Na, hát ez a két autó feszült egymásnak, a küzdelmük pokoli izgalmakat hozott. Végül a McLaren nyert, a Mustang lemaradása viszont szemmel nem is volt látható, a Ford 0,01 másodperc hátránnyal ért célba. A vereség ellenére a tuningolt izomautó volt a gyorsabb, a Mustang sofőrje viszont picit bealudt a rajtnál, ott ment el a győzelem. Egy kicsivel rosszabb reakcióidő is elég volt a McLarennek, ez sokat elárul a kocsi erejéről. Lett volna még egy összecsapásuk, ám a rajtnál mind a két pilóta kiugrott, így azt nem is vették figyelembe a végelszámolásnál.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!