Testet ölt a korábban tanulmány formájában látott Nissan GT-R50! 

Közzétéve:
2019-12-06, 15:36

Az Italdesign által megálmodott, majd létrehozott GT-R50 egy valóságos csoda.

A 2018-as Genfi Autószalonon csupán koncepció formájában lehetett találkozni a különleges Nissannal, a vállalat nemrég viszont jó hírt tett közzé. Ez a jó hír pedig nem más, minthogy a 2020-as év vége felé megkezdik a limitált kiadású jármű kézbesítését az ügyfelek felé.

Nissan GT-R50 limitált kiadás

Az Italdesignnal közösen megalkotott GT-R50 legelső, eladásra szánt modelljének európai reprezentálását a jövő évi Genfi Autószalonon intézik, de mindenekelőtt a Nismo Fesztiválon is meglebegtetik. És hol máshol kerülne megrendezésre a jól csengő Nismo Fesztivál, ha nem Japánban, azon belül is a Fuji Speedway versenypályán?!

Nissan GT-R50 grafitszürke

„Ügyfeleink tisztelik az Italdesign által nyújtott, személyreszabott variációkat, hiszen tisztában vannak azzal, hogy hosszú időkig visszanyúló hagyományt őriznek az ultra ritka, nagyteljesítményű járművek területén” – jelentette ki Bob Laishley, a Nissan globális sportautó-program igazgatója. Hozzátette, hogy szerinte az Italdesign rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik a GT-R50-et illetően, és első kézből lehetett megtudni tőle, hogy minden autó, mely a vállalat neve alól kerül ki egy egyedülálló remekmű lesz.

Nissan GT-R50 oldalról

Mivel limitált kiadású szériáról van szó, a Nissan egyelőre nem is tervez 50-nél több példányt legyártani a különleges GT-R-ből. A gyártó máris jelentős mennyiségű depozitra tett szert! Azok az ügyfelek, akik már korábban leadták megrendelésüket, jelenleg a márkával dolgoznak együtt, hogy később kézbesítésre kerülő sportautójuk pontosan úgy nézzen ki, ahogyan azt ők megálmodták.

Nissan GT-R50 matt kék hátulról

A Nissan mindeközben beszámolt arról, hogy ugyan szintén limitált számban, de továbbra is tudnak előrendeléseket fogadni, rögzíteni. A vállalat azt állítja, hogy régiótól függően az ügyfeleknek a járművük 2020 végi, 2021 eleji kézbesítésével kell számolniuk. Mindez alapvetően azt jelenti, hogy legkésőbb 2021 végéig mind az 50 példánynak le kell gördülnie a gyártósorról és meg kell érkeznie tulajdonosához, kivétel nélkül.

Nissan GT-R50 hátsó lámpatest

A GT-R50 ára 900 000 eurónak (kb. 297 400 000 forint) ígérkezik, ez természetesen mindenféle extrák és adók nélkül értendő. Ez azért is durva, mert az ár a jelenlegi GT-R Nismo árának körülbelül ötszörösét jelenti, holott azon a modellen alapul.

A GT-R, valamint az Italdesign 50. évfordulója alkalmából tiszteletképpen megépített GT-R50 sportautó egy módosított duplaturbós, 3,8 literes V6-os motorral büszkélkedhet. Az egység 710 lóerőt teljesít, ezzel együtt 652 newtonméter nyomatékot ad le.

Címkék:

Kapcsolódó írások

Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.
2018. október 31.
Nagy kár, hogy Te sosem veheted majd meg, és én sem

További hírek