Tökön-babon át: 1991-es G-osztály resto-mod

Közzétéve:
2019-11-26, 13:26

Ezt a klasszikus Mercedest profi csapat újította fel.

Az Expedition Motor Company arra specializálódott, hogy az amerikai hadsereg által használt Mercedes G-Wagen terepjárókat újít fel és alakít át különböző módokon. A legutóbbi projektjükben egy 1991-es 250GD modellt tuningoltak meg egy kicsit, mely nagyjából 1000 munkaórát vett igénybe. Ez pedig azért volt így, mert az utolsó csavarig szétszedték, és felújították az egész autót.

1991-es Mercedes G-osztály tuning elölről

1991-es Mercedes G-osztály tuning hátulról

A „Wolf” néven is emlegetett modellen nem hajtottak végre túlzóan sok módosítást, ám egy kicsit a 2019-es igényekhez szabták. Elől és hátul is LED-es lámpákat kapott, a sárvédőkre helyezett indexek pedig fémrács alá kerültek a külső behatások elleni védelem érdekében. Hátulra egy benzineskanna-tartót szereltek fel, mely a hosszabb túrák alkalmával lehet hasznos.

Az autó oldalára masszív kampókat szereltek, melyek segítségével akár helikopterrel is lehet szállítani az autót, már akinek futja rá. Minden elemet átvizsgáltak, a karosszéria és a váz alkatrészeit pedig újra fényezték, nagy hangsúlyt fektetve a korrózióvédelemre. Természetesen a gumialkatrészeket, tömítéseket és a szilenteket is lecserélték, a kasztni alá pedig Eibach rugókat és Bilstein gátlókat raktak a jobb menetkomfort érdekében.

1991-es Mercedes G-osztály tuning beltere

1991-es Mercedes G-osztály tuning motortere

A motort is felújították, mely egy OM602-es kódjelű 2,5 literes dízel. Az öthengeres blokk új szíjakat, tömítéseket és egyebeket kapott, szinte nullkilométeressé varázsolták. Az eredeti Mercedes fehérre fújt autót 92 150 dollárért (28 millió forint) kínálják, mely egy igazi fanatikusnak nem is olyan drága.

Kapcsolódó írások

G-Wagen
2020. október 24.
Balázs a saját ízlésének megfelelően formálta át ezt a G-osztályt, ami immáron egy megvigyázott hobbiautóként él tovább.
Nissan 350Z tuning
2020. június 12.
Na meg a 630 newtonméter csúcsnyomaték!

További hírek