Tökön-babon át: 1991-es G-osztály resto-mod

Közzétéve:
2019-11-26, 13:26

Ezt a klasszikus Mercedest profi csapat újította fel.

Az Expedition Motor Company arra specializálódott, hogy az amerikai hadsereg által használt Mercedes G-Wagen terepjárókat újít fel és alakít át különböző módokon. A legutóbbi projektjükben egy 1991-es 250GD modellt tuningoltak meg egy kicsit, mely nagyjából 1000 munkaórát vett igénybe. Ez pedig azért volt így, mert az utolsó csavarig szétszedték, és felújították az egész autót.

1991-es Mercedes G-osztály tuning elölről

1991-es Mercedes G-osztály tuning hátulról

A „Wolf” néven is emlegetett modellen nem hajtottak végre túlzóan sok módosítást, ám egy kicsit a 2019-es igényekhez szabták. Elől és hátul is LED-es lámpákat kapott, a sárvédőkre helyezett indexek pedig fémrács alá kerültek a külső behatások elleni védelem érdekében. Hátulra egy benzineskanna-tartót szereltek fel, mely a hosszabb túrák alkalmával lehet hasznos.

Az autó oldalára masszív kampókat szereltek, melyek segítségével akár helikopterrel is lehet szállítani az autót, már akinek futja rá. Minden elemet átvizsgáltak, a karosszéria és a váz alkatrészeit pedig újra fényezték, nagy hangsúlyt fektetve a korrózióvédelemre. Természetesen a gumialkatrészeket, tömítéseket és a szilenteket is lecserélték, a kasztni alá pedig Eibach rugókat és Bilstein gátlókat raktak a jobb menetkomfort érdekében.

1991-es Mercedes G-osztály tuning beltere

1991-es Mercedes G-osztály tuning motortere

A motort is felújították, mely egy OM602-es kódjelű 2,5 literes dízel. Az öthengeres blokk új szíjakat, tömítéseket és egyebeket kapott, szinte nullkilométeressé varázsolták. Az eredeti Mercedes fehérre fújt autót 92 150 dollárért (28 millió forint) kínálják, mely egy igazi fanatikusnak nem is olyan drága.

Forrás:

További autós hírek

Megdöbbentő Facebook poszt és YouTube videó került ki az Internetre a tegnapi napon, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket. Egy…

A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat kora délután baleset történt Eger és Kerecsend között. Három személyautó érintett a balesetben. A…

A koszos autó elég lehangoló látvány. A tél bekövetkeztével pedig egyre több olyan autót látni az utakon, amit belep a…

A nagycsaládosok részére autóvásárláshoz biztosított állami támogatás jelentős zavart okozott az autókereskedői és az autóvásárlói körökben is – írja az…

Egy kamionról leszakadt pótkerék okozhatott volna tragédiát Nagyorosziban, miután a hatalmas gumi egyenesen a buszmegállóban várakozó nagypapa és két unokája…

Kapcsolódó írások

Az új G-osztály egyből 585 lóerővel villant
2018. február 16.
A megújult Mercedes-Benz G-osztálynak rögtön a legerősebb, közel 600 lóerős AMG változatát fedték fel a nagyközönség előtt.
Hozzányúlt a Brabus a G-osztályhoz
2018. augusztus 14.
A Mercedes tankhajóját szokás szerint elővette a német tuningcég.
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.