A Touareg sem kerülhette el az ABT tuningot

Közzétéve:
2019-12-12, 15:29

Az ABT most egy Volkswagen Touaregen csillogtatta meg tudását.

Kijelenthetjük, hogy valahol 500 lóerő környékén kezdődik egy szuper-SUV? Azt gondolom igen, bár az egy másik vitatható kérdés, hogy van-e egyáltalán szükség ilyen feleslegesen erős, károsanyag-kibocsátási normákra nagy ívben fittyet hányó dömperekre?! Nem hiszem.

VW ABT tuning

Az ABT által frissen kezelésbe vett Volkswagen Touareg 493 lóerőt és 970 Nm nyomatékot teljesít, amit a 4.0 literes TDI motorból sajtoltak ki. Gyári állapotában is 416 lóerőt és 900 Nm-t teljesített, a maradék 77 lóerő és 70 Nm egy egyszerű szoftver optimalizáció eredménye.

VW Touareg ABT

Ezzel az erőszinttel még mindig nem fogsz Lamborghini Urusokat, Bentley Bentaygákat és Audi RS Q8-akat üldözni, főleg nem a magyar autópályákon. De az ABT-nál az a jó, hogy saját magad optimalizálhatod Touareged, a tuning cég katalógusában minden megtekinthető. A képen látható Touaregre többek között 22 colos kerékszett és sport futómű került ami elöl 38, hátul 30 milliméteres ültetést eredményez.

VW Touareg ABT tuning

A beltérben is mindent saját ízlésedre szabhatsz, létezik Alcantara borítású műszerfal, kormány, középkonzol, ülés és ajtópanel, amiket kontraszt varrással és karbon betétekkel is elláthatsz. És hogy el ne felejtsd mit is vezetsz éppen, helyezz el néhány ABT logót is az autódra!

Kapcsolódó írások

Volkswagen Golf 7 GTI ABT
2019. július 29.
Még tovább izmosította az aktuális Volkswagen Golf GTI-t az ABT tuningcég.
2019-es Audi Q8 ABT tuning elölről
2019. szeptember 24.
Az Audi A6, A7 és Q8 modelleket is kezelésbe vették.

További hírek