A Chevrolet egy Corvette C7.R-rel indul a WEC-en

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Ez az ázsiai verseny lezárja a Corvette Racing történelmi 20. szezonját, ez alkalomból a Corvette C7.R versenyautó különleges, jubileumi fényezést kap.

Sencsenben, Kínában jelentette be a Chevrolet, hogy a Corvette Racing a 20. versenyszezonját  a World Endurance Championship (WEC) 2018-as Sanghaji versenyén zárja. A C7.R versenyautó, amely különleges Redline fényezést kap erre az eseményre az lesz az első gyári támogatású Corvette, ami Ázsiában versenyzik.

A 6 órás Sanghaji megmérettetésre november 16-18-án kerül sor a 16 kanyarból álló, 5,45 km-es pályán. A 2004-ben épült helyszín számos motorsport-bajnokságnak, köztük a Forma-1-es Kínai Nagydíjnak is otthont adott már.

 Corvette C7.R

„A Corvette egy globális ikon, ezért izgatottak vagyunk, hogy Kínában jó eredményeket érjünk el, ez a Chevrolet második legnagyobb piaca” - mondta Scott Lawson, a Chevrolet SAIC-GM vezérigazgatója.

A WEC a világ egyik legfontosabb sorozata és felöleli a világ fontosabb pályáit. A legrövidebb verseny is 6 órán át tart. A legismertebb állomás a Le Mans-i 24 órás megmérettetés, amely kétszer is bekerült a 2018-2019-es naptárban. A versenyen nemcsak a sebesség és a versenyzői rutin számít, hanem az is, hogy az autó mennyire stabil tud maradni szélsőséges körülmények közt is.

„A Corvette Racing világszínvonalú versenyprogramnak bizonyult. A sanghaji verseny remek lehetőséget kínál arra, hogy kipróbáljuk magunkat az FIA WEC legfelső kategóriájában” - mondta Mark Kent, a Chevrolet Motorsport versenyigazgatója.

Corvette Racing 20 éves jubileum

A Corvette Racing eddigi eredményei:

  • 107 futamot nyert szerte a világon.
  • 12 gyártói- és 11 egyéni bajnoki címet szerzett a Nemzetközi Motoros Sportegyesület (IMSA) versenyein.
  • 11-szeres kategória bajnok a Sebringi 12 órás versenyen.
  • 8 győzelem a Le Mans-i 24 óráson.
  • 3 győzelem a Daytonai 24 óráson.

A versenyzés mindig is a Chevrolet része volt, hiszen a márkát több, mint egy évszázaddal ezelőtt alapította Louis Chevrolet autóversenyző.

A Redline koncepció formájában debütált a 2015-ös SEMA kiállításon. A nem várt erős pozitív visszajelzés által a Chevrolet által valaha kínált legkeresettebb speciális kiadásává vált. A Chevrolet 2017-ben bemutatta Redline speciális kiadású modelljét Kínában is és bejelentette, hogy 2018-ban négy Redline modell kerül majd a piacra.

Forrás:

Kapcsolódó írások

1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói
1963 Chevrolet Corvette C2 Sting Ray, kék, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 30.
Az amerikai izomautók egyik legikonikusabb példánya az 1963-as Chevrolet Corvette. Korának legsikeresebb és legnépszerűbb sportautója volt, egy oldtimer-gyűjtemény sem lehet teljes nélküle
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra
1990 Chevrolet Corvette tanulmányautó, Corvette CERV III, kék, elölnézet, balról
2018. december 20.
A meg nem valósult tanulmányautók tengere mélyén számos fantasztikus autó rejtőzik, ami sosem látott napvilágot. Az elvetélt Corvette-tanulmányok után bemutatom a folytatást