A Chevrolet egy Corvette C7.R-rel indul a WEC-en

Közzétéve:
2018-07-04, 15:39

Ez az ázsiai verseny lezárja a Corvette Racing történelmi 20. szezonját, ez alkalomból a Corvette C7.R versenyautó különleges, jubileumi fényezést kap.

Sencsenben, Kínában jelentette be a Chevrolet, hogy a Corvette Racing a 20. versenyszezonját  a World Endurance Championship (WEC) 2018-as Sanghaji versenyén zárja. A C7.R versenyautó, amely különleges Redline fényezést kap erre az eseményre az lesz az első gyári támogatású Corvette, ami Ázsiában versenyzik.

A 6 órás Sanghaji megmérettetésre november 16-18-án kerül sor a 16 kanyarból álló, 5,45 km-es pályán. A 2004-ben épült helyszín számos motorsport-bajnokságnak, köztük a Forma-1-es Kínai Nagydíjnak is otthont adott már.

 Corvette C7.R

„A Corvette egy globális ikon, ezért izgatottak vagyunk, hogy Kínában jó eredményeket érjünk el, ez a Chevrolet második legnagyobb piaca” - mondta Scott Lawson, a Chevrolet SAIC-GM vezérigazgatója.

A WEC a világ egyik legfontosabb sorozata és felöleli a világ fontosabb pályáit. A legrövidebb verseny is 6 órán át tart. A legismertebb állomás a Le Mans-i 24 órás megmérettetés, amely kétszer is bekerült a 2018-2019-es naptárban. A versenyen nemcsak a sebesség és a versenyzői rutin számít, hanem az is, hogy az autó mennyire stabil tud maradni szélsőséges körülmények közt is.

„A Corvette Racing világszínvonalú versenyprogramnak bizonyult. A sanghaji verseny remek lehetőséget kínál arra, hogy kipróbáljuk magunkat az FIA WEC legfelső kategóriájában” - mondta Mark Kent, a Chevrolet Motorsport versenyigazgatója.

Corvette Racing 20 éves jubileum

A Corvette Racing eddigi eredményei:

  • 107 futamot nyert szerte a világon.
  • 12 gyártói- és 11 egyéni bajnoki címet szerzett a Nemzetközi Motoros Sportegyesület (IMSA) versenyein.
  • 11-szeres kategória bajnok a Sebringi 12 órás versenyen.
  • 8 győzelem a Le Mans-i 24 óráson.
  • 3 győzelem a Daytonai 24 óráson.

A versenyzés mindig is a Chevrolet része volt, hiszen a márkát több, mint egy évszázaddal ezelőtt alapította Louis Chevrolet autóversenyző.

A Redline koncepció formájában debütált a 2015-ös SEMA kiállításon. A nem várt erős pozitív visszajelzés által a Chevrolet által valaha kínált legkeresettebb speciális kiadásává vált. A Chevrolet 2017-ben bemutatta Redline speciális kiadású modelljét Kínában is és bejelentette, hogy 2018-ban négy Redline modell kerül majd a piacra.

Forrás:

Kapcsolódó írások

1990 Chevrolet Corvette tanulmányautó, Corvette CERV III, kék, elölnézet, balról
2018. december 20.
A meg nem valósult tanulmányautók tengere mélyén számos fantasztikus autó rejtőzik, ami sosem látott napvilágot. Az elvetélt Corvette-tanulmányok után bemutatom a folytatást
1978 Ford Fairmont, oldalnézet, jobbról
2018. november 06.
A történelem során számos villogós autó segítette az amerikai zsaruk hajszáját. Most megtudhatod, hogy a Ford Crown Victoria és a Hudson Hornet mellett melyik típusok voltak az USA történetének legmenőbb rendőrautói.
Chevrole, Corvette Indy tanulmányautó, vörös, oldalnézet, balról
2018. november 30.
Az 1963-as Corvette Sting Ray publikálása után bemutatok nektek négy Corvette tanulmányautót, amik jó ötletnek tűntek, de mégsem jutottak el a gyártósorra
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt