A MINI két autóval vesz részt a HunGarian Baján

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

2018. augusztus 9-12. között rendezik meg Veszprém környékén az FIA Cross Country Világkupa idei nyolcadik fordulóját, a HunGarian Baját, immár 15. alkalommal.

A MINI két versenyautóval áll majd rajthoz. Az egyik autó volánjánál a tabella élén álló Jakub „Kuba” Przygonski, míg a másikban a Dakart autóval és motorral is teljesítő Joan „Nani” Roma vitézkedik majd. Az ünnepélyes megnyitónak a veszprémi Óváros tér ad otthont augusztus 1.-én, pénteken este.

Az idei verseny három etapból áll, a résztvevők az erdős, sziklás és murvás terepeken összesen 652,32 kilométert tesznek majd meg. A péntek esti 11,5 kilométer hosszú szuperspeciális szakasz végeredménye határozza meg a szombat reggeli rajtsorrendet.

A MINI John Cooper Works Rally lengyel pilótája, Jakub „Kuba” Przygonski, a jelenlegi 237 pontjával az FIA Cross Country Világkupában 52 pontos előnyt épített ki. Navigátorával, a belga Tom Colsoullal ezúttal is győzelemre törnek majd.

2018 Silk Way Rally, Stage 5, Joan 'Nani' Roma és Alex Haro - MINI John Cooper Works Rally - X-raid Team

Joan 'Nani' Roma és Alex Haro a Silk Way Rallyn

A másik MINI John Cooper Works Rallyval a spanyol Joan „Nani” Roma és honfitársa Alex Haro párosa indul majd. A duó a 2018-as Silk Way Rally hét etapjából hatszor a legjobb öt között végzett, és ezzel jelentős lépést tett a Rali Világkupa abszolút élmezőnye felé vezető úton.

„A HunGarian Baján végigmenni soha nem egyszerű. A 2018-as világkupa-győzelemért folyó küzdelem ráadásul egyre intenzívebb, hiszen egyre kisebb a rés az élmezőny tagjai között. Szerintem ugyanakkor kifejezetten jó, hogy nem minden futamot egy pilóta nyer meg, mert így minden pontért keményen meg kell dolgoznunk. A HunGarian Baja idén is egy óriási katonai területen zajlik majd, amely a tankokkal megedzett talaj okán plusz kihívásokat jelent nekünk” – nyilatkozta Jakub „Kuba” Przygonski.

2018 Baja Aragon, Jakub Przygonski - MINI John Cooper Works Rally

Jakub Przygonski a 2018-as Baja Aragonon

„Kifejezetten élvezem, hogy az Oroszországban leintett Silk Way Rally után néhány nappal ismét autóba ülhetünk. A HunGarian Baja egy nagyszerű verseny, 2013-ban sikerült megnyernem. Rendkívül izgalmassá teszi a futamot, hogy csupa olyan ellenféllel állunk majd szemben, akik a Rali Világkupa arany serlegéért folyó küzdelemben is az élen állnak. Kemény verseny lesz, de természetesen mi is a győzelemért érkezünk Magyarországra” – mondta Joan „Nani” Roma.

2018 Silk Way Rally, Stage 7, Joan 'Nani' Roma és Alex Haro - MINI John Cooper Works Rally - X-raid Team

Joan 'Nani' Roma és Alex Haro a Silk Way Rallyn

A 2018-as HunGarian Bajáról minden szükséges információt megtalálsz az esemény weboldalán.

Az FIA Cross Country Világkupa 2018-as versenynaptára:

 1. február 16-18.: Baja Russia
 2. március 9-10.: Dubai International Baja
 3. március 24-29.: Abu Dhabi Desert Challenge
 4. április 17-22.: Qatar Cross-Country Rally
 5. május 27 – június 2.: Rally Kazakhstan
 6. június 21-24.: Italian Baja
 7. július 20-22.: Baja Spain
 8. augusztus 9-12.: HunGarian Baja
 9. augusztus 30 – szeptember 2.: Baja Poland
 10. október 3-9.: Rallye Oilibya du Maroc
 11. október 25-27.: Baja Portalegre 500

Forrás/ Fotók:

Kapcsolódó írások

A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
Nani Roma diadalmaskodott a Hungarian Baján
2018. augusztus 13.
A jubileumi 15. HunGarian Baján az autósok közt szoros küzdelem alakult ki, melynek végén a kétszeres Dakar-győztes Nani Roma jött ki jól.  A motoros mezőnyben Stefan Svitko nyert, míg a vadonatúj, de egyre népszerűbb side by side kategóriában Dirk von Zitzewitz.

További hírek