A M1RA bajnok a TCR-ben!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Michelisz Norbert, Bári Gergő és Bári Dávid gárdája elképesztő sikert ért el a TCR sorozatban, és megnyerte a csapat világbajnokságot története első szezonjában.

Magyar siker született: az M1RA csapat bajnoki címet szerzett. A gárda rögtön az első szezonjában érte el a csúcsot. Michelisz Norbert és a Bári testvérek kitartó munkával és versenyzőik jó teljesítményével írtak sporttörténelmet, melyre büszke lehet a sportszakma és a magyar emberek is. Érdekesség, hogy jövőre a TCR International Series a WTCC helyére lép majd, kvázi egyesül majd a két sorozat. Az M1RA pilótája, Tassi Attila az utolsó futamon az egyéni vb címre is esélyes volt.

M1RA: Roberto Colciago és a Honda, egész évben jól szerepelt

M1RA: Roberto Colciago és a Honda

A csapat vezetőinek szinte szezon közben kellett megtanulniuk egy csapat menedzselését, előtte ugyanis nem szereztek tapasztalatot ezen a téren. Természetesen tudásuk megvolt ehhez, és végül sikerült egy nagy és nemzetközi sorozatot győztesként zárni. A csapat Dubajban zárta a szezont, miközben Michelisz Norbert Makaóban teljesített WTCC futamot.

A csapat Grúziában kezdte a szezont, ahol rögtön egy 2. és 4. helyet szereztek. A második versenyhétvégén a bahreini sivatagban pedig meg is szerezték első futamgyőzelmüket Tassi Attila csapattársának, az olasz Roberto Colciganónak köszönhetően. Belgiumban Tassi révén jött össze egy dobogó, az azt követő monzai versenyhétvégén pedig kettős győzelmet ünnepelhetett a csapat, ráadásul a fő futamokon.

M1RA: Michelisz Norbert folyamatosan segített a csapatnak, néha még pilótaként is

M1RA: Michelisz Norbert folyamatosan segített a csapatnak

Ausztriában a Salzburgringen folytatódtak a küzdelmek, ahol a csapatnak pótautót kellett szereznie, ugyanis a pénteki edzésnapon Tassi Attila összetörte az autót. Nagyon gyorsan intézkedett a csapat és a gárda ismét kettős győzelmet szerzett. A Hungaroring következett, ahol mindezt sikerült fokozniuk. Tassi mindkét futamot megnyerte, Michelisz Norbert is autóba szállt és egy második helyet szerzett.

A német verseny nem sikerült jól nekik, egyik versenyző sem szerzett pontot. Ráadásul a rajtbalesetben megsérült az olasz Colciago és nem engedték versenyezni a következő versenyhétvégn. Thaiföld következett, és Michelisz Norbi szállt be a helyére, s bemutatkozott a 16 éves Giacomo Altoé is. Norbi megnyert a versenyt, Tassi és a fiatal olasz szerzett még egy-egy dobogós helyet, így nagyszerűen zárták a baljósnak induló hétvégét.

M1RA: Tassi Attila Monzában, a TCR sorozatban

M1RA: Tassi Attila Monzában

Az utolsó két versenyen a jó eredményeknek köszönhetően nagyon sok plusz súlyt kaptak a Honda versenygépek, akár 40-50 kg-t is. A szezonzáró dubaji hétvégén megszerezték az 5. és 6. helyet, ez pedig elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a csapatbajnoki címet. A siker elképesztőnek mondható, ugyanis közvetlen riválisaik jóval több pénzzel és komoly múlttal rendelkeznek.

Az egyéni bajnoki címet Tassi Attilának nem sikerült megszereznie, de semmi okuk csüggedni. Bátran kijelenthető, hogy ez a győzelem és szezon is kellő motiváció a folytatáshoz és nagyszerű fiatal versenyzőiknek is köszönhetően nagyon kecsegtető a jövő. A következő évi sorozat WTCR néven fog valószínűleg futni, remélhetőleg folytatja a csapat, és további sikerekért harcolhat.

M1RA: A bajnoki trófeával Dubajban, a TCR sorozat bajnokaként

M1RA: A bajnoki trófeával Dubajban

A TCR csapatverseny első 3 helyezettje

  1. M1RA: 439 pont
  2. Craft-Bamboo: 377 pont
  3. Leopard Racing: 375 pont

Fotók: M1RA

Kapcsolódó írások

Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!
WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Interjú Tassi Attila autóversenyzővel – a 2017-es TCR nemzetközi sorozat ezüstérmesével
2018. január 23.
Szemtelenül fiatal és pokoli gyors! Tassi Attila pályafutása nem indult zökkenőmentesen, de ma az egyik legnagyobb magyar tehetség. Nagy kérdés, hogy mit tartogat számára a jövő.
1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt