2017. november 20. | 11:57

Michelisz Norbert, Bári Gergő és Bári Dávid gárdája elképesztő sikert ért el a TCR sorozatban, és megnyerte a csapat világbajnokságot története első szezonjában.

Magyar siker született: az M1RA csapat bajnoki címet szerzett. A gárda rögtön az első szezonjában érte el a csúcsot. Michelisz Norbert és a Bári testvérek kitartó munkával és versenyzőik jó teljesítményével írtak sporttörténelmet, melyre büszke lehet a sportszakma és a magyar emberek is. Érdekesség, hogy jövőre a TCR International Series a WTCC helyére lép majd, kvázi egyesül majd a két sorozat. Az M1RA pilótája, Tassi Attila az utolsó futamon az egyéni vb címre is esélyes volt.
M1RA: Roberto Colciago és a Honda

A csapat vezetőinek szinte szezon közben kellett megtanulniuk egy csapat menedzselését, előtte ugyanis nem szereztek tapasztalatot ezen a téren. Természetesen tudásuk megvolt ehhez, és végül sikerült egy nagy és nemzetközi sorozatot győztesként zárni. A csapat Dubajban zárta a szezont, miközben Michelisz Norbert Makaóban teljesített WTCC futamot. A csapat Grúziában kezdte a szezont, ahol rögtön egy 2. és 4. helyet szereztek. A második versenyhétvégén a bahreini sivatagban pedig meg is szerezték első futamgyőzelmüket Tassi Attila csapattársának, az olasz Roberto Colciganónak köszönhetően. Belgiumban Tassi révén jött össze egy dobogó, az azt követő monzai versenyhétvégén pedig kettős győzelmet ünnepelhetett a csapat, ráadásul a fő futamokon.
M1RA: Michelisz Norbert folyamatosan segített a csapatnak

Ausztriában a Salzburgringen folytatódtak a küzdelmek, ahol a csapatnak pótautót kellett szereznie, ugyanis a pénteki edzésnapon Tassi Attila összetörte az autót. Nagyon gyorsan intézkedett a csapat és a gárda ismét kettős győzelmet szerzett. A Hungaroring következett, ahol mindezt sikerült fokozniuk. Tassi mindkét futamot megnyerte, Michelisz Norbert is autóba szállt és egy második helyet szerzett. A német verseny nem sikerült jól nekik, egyik versenyző sem szerzett pontot. Ráadásul a rajtbalesetben megsérült az olasz Colciago és nem engedték versenyezni a következő versenyhétvégn. Thaiföld következett, és Michelisz Norbi szállt be a helyére, s bemutatkozott a 16 éves Giacomo Altoé is. Norbi megnyert a versenyt, Tassi és a fiatal olasz szerzett még egy-egy dobogós helyet, így nagyszerűen zárták a baljósnak induló hétvégét.
M1RA: Tassi Attila Monzában

Az utolsó két versenyen a jó eredményeknek köszönhetően nagyon sok plusz súlyt kaptak a Honda versenygépek, akár 40-50 kg-t is. A szezonzáró dubaji hétvégén megszerezték az 5. és 6. helyet, ez pedig elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a csapatbajnoki címet. A siker elképesztőnek mondható, ugyanis közvetlen riválisaik jóval több pénzzel és komoly múlttal rendelkeznek. Az egyéni bajnoki címet Tassi Attilának nem sikerült megszereznie, de semmi okuk csüggedni. Bátran kijelenthető, hogy ez a győzelem és szezon is kellő motiváció a folytatáshoz és nagyszerű fiatal versenyzőiknek is köszönhetően nagyon kecsegtető a jövő. A következő évi sorozat WTCR néven fog valószínűleg futni, remélhetőleg folytatja a csapat, és további sikerekért harcolhat.
M1RA: A bajnoki trófeával Dubajban

A TCR csapatverseny első 3 helyezettje

  1. M1RA: 439 pont
  2. Craft-Bamboo: 377 pont
  3. Leopard Racing: 375 pont
Fotók: M1RA