Bajnokot avattak a Formula-2-ben, Katalóniába látogatott a WRC mezőnye

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Forma-1-es Japán nagydíj mellett a Formula-2 hétvégi futamának is komoly tétje volt, utóbbi sorozatnak már meg is van a végső győztese. A Rali VB esetében azonban még nyílt a küzdelem.

Formula-2: LecLerc a bajnok!

Charles LecLerc nyerte meg az idén újra Formula-2-nek nevezett bajnokságot, azaz a Formula-1 előszobáját. A Jerez-i futamon - ahol kivételesen nem betét, hanem fő futamként rendezték a versenyt – az első felvonást megnyerve bebiztosította végső elsőségét. A Prema Racing versenyzője, Charles LecLerc óriási tehetség, s könnyen lehet, hogy a következő szezont a Formula-1-ben fogja elkezdeni a Sauber istállónál.

Charles LecLerc a VB győztes

Charles LecLerc a VB győztes

A PREMA Racing versenyzője a teljes szezont uralta, a vezetést egyszer sem engedte ki a kezéből. Charles-nak nyáron különösen nagy tragédián kellett magát túltennie, hiszen elveszítette édesapját. Hervé LecLerc a 90-es években F3-as versenyző volt, de megfordult a gokart világában is. Autósport iránti szenvedélye megfertőzte a családot, Charles győzelme után természetesen erről is beszélt, és apukájának ajánlotta a bajnoki címet.

Charles LecLerc: „A bajnokság megnyerése csodálatos mód arra, hogy tisztelegjek az emléke előtt. Számára a versenyzés volt az élet. Minden edzésre, versenyre jött velem, figyelte, mit teszek és elemezte az eredményeket, nagyon sokat segített ezzel.” "Az utolsó kör már nagyon nehéz volt, a gumik gyakorlatilag elfogytak, minden erőmmel azon voltam, hogy célba érjek, szinte hihetetlen."

Jerez: A rajt utáni pillanatok

Jerez: A rajt utáni pillanatok

Charles LecLerc tavaly megnyerte a GP3 szériát mielőtt az F2-be érkezett. Jelenleg a Ferrari Junior programjának a részese, s idén már meg is nyerte a Formula-2-es sorozatot. Elmondta még, hogy a sikerek mellett nagyon nehéz évek is voltak egyben, ugyanis 2015-ben barátját Jules Bianchi-t is elveszítette, így reméli vége ennek az időszaknak és csak jó dolgok fognak a következő években vele történni.

Katalóniában mérte össze erejét a WRC mezőnye

A Rali Világbajnokság Katalán futamán nem a papírformának megfelelően alakultak a pódium helyezések, a versenyt Kris Meeke és Paul Nagle ragyogó vezetéssel győzelmet megnyerte a Rally Catalunya-n, míg Sebastien Ogier növelte előnyét a tabella élén, ugyanis Thierry Neuville kiesett a versenyből.

Kris Meeke idei második győzelme

Kris Meeke idei második győzelmét ünnepelhette a Katalán nagydíjat követően

A kavicsos szakaszok pénteki napján, szombati reggelen az aszfaltozott első szakaszán epikus idővel vette át a vezetést, és ezután nem kevesebb, mint 12 másodpercre szakította le üldözőit. Vasárnap megtartotta előnyét, és biztosította elsőségét. A páros ezzel idén a második győzelmét aratta. A francia listavezető, Sébastien Ogier a második helyet szerezte meg. Tempója nem tudta megközelíteni az első helyezettét, azonban közvetlen riválisait sikerült maga mögött tartania, akik a bajnoki győzelmét veszélyeztethetik. A következő menet a nagyon nehéz brit pályán lesz.

Irány a körforgalom...

Irány a körforgalom...

Teemu Suninen megnyerte a WRC2 osztályt az M-Sport számára a Ford Fiesta R5-ben, így a betétszériában itt is bajnokavatás történt.

Forrás: Autosport

Képek:

További autós hírek

Újabb elégedetlenségi hullám söpör végig a budapesti taxisokon. Ezúttal az Uber utódjaként emlegetett Bolt (korábbi nevén a Taxify) húzta ki a gyufát azzal,...

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?
Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
Hétvégi program és versenyajánló 10.07. – 10.08.
2017. október 05.
Ralikrossz OB, Veteránjármű találkozó és Forma-1 is lesz október első teljes hétvégéjén!