Erősíteni fogja motorját a Honda!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

A Toro Rosso Honda és Pierre Gasly a negyedik helyen futott be Bahreinben, ezzel a Honda 2015-ös visszatérése óta a legjobb helyezését érte el. A megbízhatóság mellett a teljesítményt is növelnék.

A Honda F1 projektjének technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe elmondta az Autosportnak, hogy azt akarja, hogy az eredmény "sokkal több energiát adjon a jövőben". A Honda 2015-ben tért vissza a Forma-1-be a McLaren oldalán, ezzel a régmúlt fényes együttműködését akarták visszahozni. Sokan bizakodtak is, de aztán jött a zuhanás.

Három évet töltöttek együtt a McLarennel, Fernando Alonso elképesztő rádióbeszélgetései, megnyilvánulásai sokáig központi témája volt az F1-nek. Várható volt, hogy ez a kapcsolat halálra van ítélve, ugyanis a McLarennek nincs annyi ideje, hogy kivárja, amíg a Honda magára talál. A felek kiszálltak a szerződésből és a McLaren egyezséget kötött a Renault motor részlegével, a Honda pedig átugrott a Toro Rossohoz.

Toro Rosso Bahrein

A barcelonai teszteken olyat ment a Honda, hogy az még egy álomban sem lett volna elvárható. A nem túl jól sikerült ausztrál szezonnyitó után pedig Bahreinben beigazolódott, hogy a japánok mérnökei most kétségtelenül előreléptek. Hiába esett ki néhány autó Gasly elől, hátulról senki nem tudta megszorítani, magabiztosan behozta az autót.

Ezzel jelenleg a Toro Rosso a hatodik helyen áll a konstruktőri pontversenyben, ami számukra több, mint előkelő. Az Autosport értesülési szerint a Honda nem ül a babérjain és fejlesztik a motort, a kanadai nagydíjra plusz 27 lóerővel fognak készülni. Tanabe azt is elmondta, hogy a fő céljuk továbbra is a belső égésű motor fejlesztése.

„A szombati szabadedzés után a mérnökök munkamegbeszélést tartottak a versenyzőkkel, hogyan használják a rendszereket. Kidolgoztunk egy pontos stratégiát és ez szerintem működött. Mindkét autónk befejezte a versenyt és a hétvégén számunkra ez a legfontosabb. Ennek köszönhető az is, hogy a negyedik helyen végeztünk.” Nyilatkozta Tanabe az Autosportnak.

Toro Rosso Honda

James Key technikai igazgató elmondta, hogy az Ausztráliában kijött problémák, ami a turbófeltöltőt és az MGU-H-t érintette, kárt tett Pierre Gasly motorjában, de ezeket a problémákat a Bahrein GP-re sikerült kijavítaniuk és minkét autójuk célba ért. A Honda ilyen mértékű javulása érdekes helyzetet teremthet a motorpiacon, ha akadnak az erőforrás után más érdeklődők. Pierre Gasly természetesen örül az eredménynek és annak, hogy elnyerte a Red Bull Racing vezetőinek bizalmát, egyelőre nem gondolkodik azon, hogy mikor léphet majd feljebb akár a Red Bull csapathoz.

Forrás:

Fotók:

További autós hírek

Komoly ütemben terjed a Neten egy, a 4-es számú főúton Debrecen irányából Szolnok felé közlekedő motorosról készült videó. Az aerodinamika…

Olyat gyakran látunk és posztlunk is, hogy a robogó, megkülönböztető jelzést használó mentőautó után bevágódnak és így próbálnak maguknak időt…

A tűz olyan reakciót váltott ki a kocsiból, amire nem lehetett előre számítani – írja az origo. Az alábbi videót…

Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. január 25-én 15 óra 35 perckor, az M3-as autópálya 49+100-as kilométerszelvényében, a Miskolc irányába vezető…

Rengeteg megbotránkoztató, meghökkentő vagy esetenként vicces felvétel kerül fel oldalunkra. Azon túlmenően, hogy próbálunk titeket érdekes, szórakoztató, naprakész tartalmakkal ellátni,…

Kapcsolódó írások

Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.