csütörtök - 2022. October 06.
18 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Forma-1: Hamarosan elkel az utolsó szabad ülés is!

Bár a Formula-1-es világbajnokság 2017-es szezonja véget ért, a történések folytatódnak, immáron a pályán kívül. A legfontosabb hírek összefoglalója.

Alfa Romeo és Sauber

Egyik nagy híre volt az F1-nek a szezon végeztével, hogy visszatér az Alfa Romeo a Sauber csapattal egyesülve. Mostanra pedig a Sauber ülései is gazdára találtak, a svéd Marcus Ericsson mellett az idei F2-es bajnok és szupertehetség Charles Leclerc kapta meg a másik ülést. Az istálló eddigi versenyzője, Pascal Wehrlein valószínűleg kiszorul a Forma 1-ből, mely némileg igazságtalan, ugyanis csapattársa, Marcus Ericsson bár minden futamon elindult 2017-ben, de egy árva pontot sem szerzett, míg a német ezzel szemben 5 pontot gyűjtött. A harmadik számú pilóta Antonio Giovinazzi lesz. Ezzel egyetlen hely maradt kiadó, mégpedig a Williams istállónál, s meglepő lenne a történtek ismeretében, ha nem Robert Kubica kapná azt a helyet.
Nagyjából így fog kinézni a Sauber autója 2018-ban

Renault és Marcin Budkowski

Jövőre a Renault F1-es csapatának tagja lesz Marcin Budkowski, aki az FIA műszaki vezetője, így a többi csapat valószínűleg joggal háborodott fel. A lengyel szakember valószínűleg ismerhet néhány titkot műszaki oldalról, a Renault riválisaitól. Jean Todt FIA elnök is elmondta, hogy nem örül a kialakult helyzetnek, sajnálja ugyan, hogy elmegy az egyik legtehetségesebb mérnökük, de javaslatot tett arra, hogy legközelebb ilyen váltás egy éves kényszerszabadság mellett történjen. Marcin Budkowski egyébként hivatalosan 2017 április 1-jén kezd a Renault csapatnál.
A Renault végül 6. lett a konstruktőri versenyben

Hamilton és Ricciardo

Nemrég mondta Lewis Hamilton, a 2017-es szezon bajnoka, hogy Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Max Verstappen a legjobbak a mezőnyben rajta kívül. Christian Horner a Red Bull Racing csapatfőnöke rögtön figyelmeztette, hogy Daniel Ricciardo is közöttük van. Joggal mondta ezt, hiszen az ausztrál versenyző számtalan dobogót szerzett idén és csak épphogy 5. lett a pontversenyben Kimi Räikkönen mögött. Christian Horner egyébként arról is beszélt, hogy a Renault motornak fejlődnie kell, hiszen több mint 100 pontot buktak a technikai problémák miatt. Egy technikai sportban ez sajnos előfordul.
Daniel Ricciardo Budapesten

Jenson Button és a japán Super GT

Főállású versenyző lesz ismét Jenson Button, igaz nem a Forma-1-ben. A japán Super GT sorozat a japánok DTM-je, a Honda, Nissan és a Lexus részvételével. Az angol versenyző a Honda színeiben fog versenyezni, már a szerződést is aláírták 2018-ra. Jenson Button szívéhez nagyon közel áll Japán, így nem lesz 2009 F1 világbajnoka számára ismeretlen a terep.
Jenson Button maradt a Honda kötelékében

Forrás: Autosport Fotók: F1
  • Címkék:
  • F1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!