Formula-E - Rekordszámú csapat adta le nevezését az ötödik szezonra

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Augusztus 28-án az FIA jóváhagyta 11 csapat nevezését a Formula-E 2018/19-es szezonjára.

A december 15-én Szaúd-Arábiában, Rijádban rajtoló új évadban 22 autó áll majd a rajtrácson. Ennyi indulója sose volt még a szériának, ez is azt mutatja, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektromos formula autós sorozat.

A hivatalos szezon előtti teszt október 16-19 között Valenciában, a Ricardo Tormo versenypályán kerül megrendezésre, ahol az összes második generációs autó részt vesz majd.

A BMW második generációs elektromos formula autója

A tavalyi csapatok mellett egy új istélló jelezte a részvételi szándékát, a HWA AG is részt vesz. A vállalat neve a DTM-ből már ismerős lehet, a Formula E negyedik szezonjában pedig a Venturi csapatával működött együtt, hogy kellő tapasztalatot szerezzenek a számukra új környezetben.

Most a Mercedes is beszáll a Formula E-be, és csatlakozik az Audihoz és a BMW-hez, teszik mindezt Mercedes EQ Formula E Team néven. Az 1998-ban alapított HWA AG lesz felelős az aktív verseny tevékenységért a szériában.

Toto Wolff így nyilatkozott:

„Egyre konkrétabb formát ölt a Formula E-ben történő szerepvállalásunk. A bejelentésén kívül azt is eldöntöttük, hogy tudjuk a legjobban integrálni a csapatot a jelenlegi motorsport-tevékenységünkbe, így tudjuk majd kamatoztatni a meglévő szaktudást. Például a hajtásláncok ugyanott fognak készülni, ahol a Formula-1-es hibridmotorok készülnek. ”

"A Formula-E egy teljesen új motorsport-közeg számunkra, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itt is helyt tudjunk állni. A vállalat az egyik legsikeresebb csapat a DTM történetében és az a cél, hogy az elektromos formula autózás világában is elérjük ezt, és nagyon örülünk az új kihívásnak."- mondta Ulrich Fritz, a HWA AG vezérigazgatója.

A 2018/19-es szezonra az alábbi csapatok adták le a nevezéseket:

 • Audi Sport ABT Schaeffler Formula E Team
 • BMW I ANDRETTI MOTORSPORT
 • DRAGON
 • DS TECHEETAH
 • Virgin Racing
 • HWA
 • MAHINDRA RACING
 • NIO Formula E Team
 • Nissan e.dams
 • Panasonic Jaguar Racing
 • VENTURI Formula E Team

Az alakulatok még nem jelentették be, hogy milyen pilóta felállással fognak indulni.

Forrás:

További autós hírek

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Hátborzongató “mutatványt” hajtott végre egy motoros . Felkeltette a rendőrség figyelmét egy internetre felkerülő videofelvétel, amelyen egy motoros Bytčán felhajtott…

Kapcsolódó írások

1970 Plymouth Superbird, szürke, oldalnézet, jobbról
2018. november 07.
A NASCAR 1970-es évadja alkalmával a Plymouth bemutatta legendás típusát, a Superbirdöt
Fernando Alonso a boxban, szemből fotózva
2018. október 25.
Alejandro Agag 10 millió eurót fizetne Fernando Alonsónak csak azért, hogy a Formula E-be igazoljon.
A Formula-E második generációs autói, szemből fotózva
2018. november 27.
A Formula E ötödik szezonja előre láthatóan így fog kinézni, és lesz néhány változás a pontrendszerben is
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.