A MOL és Herczig Norbert együttműködése új szintre lépett, a két fél közös sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy Norbert és navigátora Ferencz Ramón az ERC-ben, azaz a Rali Európa-bajnokságban indulnak. A négyszeres abszolút magyar bajnok versenyző elmondta, hogy egy régi álma vált valóra az indulással és örül neki, hogy a MOL és a Škoda jóvoltából kiemelt és lelkes támogatói vannak a projektnek.


Herczig Norbert szintet lép

Az olajvállalat nem csupán szponzorként, hanem üzemanyag-beszállítóként is segíti a csapatot, technikailag és csapatszinten is kihívás lesz az év. Az ERC a WRC előszobája is lehet, ugyanis jó néhány pilóta lépett a legmagasabb szintre. Herczig Norbert ugyanakkor jelezte, hogy a WRC jelenleg irreális messzeségben van, így az a feladat, hogy itt a lehető legjobb eredményt érjék el és hosszabb távon egy sikeres csapat kovácsolódjon.

A MOL is nagyon örül, hogy sikerült idáig eljutni és persze a Škoda is, akik mindent megtettek azért az elmúlt időszakban, hogy a lehető legjobb autót biztosítsák a bajnoknak. Mindenki számára kihívás lesz tehát Európa legjobb autói és versenyzői ellen küzdeni, nem beszélve a sok egzotikus helyszínről, ahova ellátogat a sorozat. A csapat az első tesztet februárban fogja megkezdeni.

„Évek óta tudatosan készülünk arra, hogy a nemzetközi mezőnyben is megmutathassuk mire vagyunk képesek, azonban erre eddig megfelelő háttér nélkül nem volt lehetőségünk. Büszke vagyok arra, hogy az ország egyik legnagyobb vállalata és a többi partnerünk is úgy döntött, hogy támogat a céljaink megvalósításában. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy mindent megteszünk azért, hogy a legjobb eredménnyel zárjuk a versenysorozatot” – nyilatkozta Herczig Norbert, négyszeres abszolút magyar bajnok.


Sajtótájékoztató a Hungaroringen

A MOL kommunikációs igazgatója, Apát-Tóth Kata elmondta, hogy nagyra értékelik Herczig Norbert teljesítményét és elkötelezettek a csapat és a sport iránt, illetve reménykednek abban, hogy szép eredményeket sikerült elérniük. Más sportágakban is aktívan ott vannak, ennek egy újabb fejezete a MOL Racing Team.

Ferencz Ramón navigátor örül, hogy a csapat tagja lehet és elmondta, hogy nagy kihívások elé néznek, fontos, hogy mihamarabb megtalálják majd a közös hangot. Izgatott és bízik benne, hogy a jó eredményekkel sem maradnak adósok.