Hétvégi program és versenyajánló! 10.20. – 10.22.

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Menetrendszerűen érkezik szokásos programajánlónk! Itthon is lesz hova menni a hosszú hétvégén, aki benzingőzre vágyik, a Forma-1 mezőnye eközben Amerikába, a MotoGP Ausztráliába látogat!

Magyar érdekeltségű autós események: HegCsi Race Kupa, Automotive

2017-ben már a 74. alkalommal rendezik meg az Országos Szlalom Bajnokság keretein belül a HegCsi Race Kupát, méghozzá október 21-én szombaton. A verseny a Kakucs-Ringen lesz Budapesttől nem messze. A jó hangulat és a küzdelem garantált, hiszen egy MNASZ gondozásában rendezendő versenyről beszélünk. A program természetesen ingyenes és közelről is meg lehet nézni a fürge irányváltásra átalakított hangos autókat. A Kakucs-Ring weboldala további információkkal szolgál az eseményről.

Szlalom verseny: Biztosan nem fog unatkozni aki kilátogat

Szlalom verseny: Biztosan nem fog unatkozni aki kilátogat

Akik szeretnének külföldön kalandozni, nekik a Slovakiaring ajánlott, ami nincs messze Pozsonytól és Dunaszerdahelytől sem, így könnyen elérhető. Ott folytatódik a Rallycross Országos Bajnokság. Az indulók száma 140 fő sok külföldi és magyar versenyzővel. Szombaton és vasárnap is lesznek versenyek, az időjárás pedig úgy tűnik, kegyes lesz a versenyzőkhöz és a látogatókhoz is. Természetesen itt is látogathatók a garázsok. A bajnokságot jelenleg Kiss Pál Tamás vezeti, második helyen Pucher Max a harmadikon Kárai Tamás áll.

A belépőjegy elővételben 8 Euro, helyszínen 12 Euro, 12 éves kor alatt ingyenes a rendezvény látogatása. A Slovakiaring weboldalán minden további információ fent van.

Rallycross OB: A Slovakiaringen folytatódik a küzdelem

Rallycross OB: A Slovakiaringen folytatódik a küzdelem

Október 20-áig tart az Automotive szakmai kiállítás a Hungexpon, így aki vágyik az új technikák megismerésére, szakmai felvilágosításra, annak mindenképp ajánlott kilátogatni.

Facebook esemény: Automotive

Október 27-éig lehet nevezni autót a Carlinx autó szépségversenyre, több kategóriában. Az egésznapos rendezvénnyel összekötött döntő és díjátadó november 4-én esedékes.

Facebook esemény: Carlinx autós szépségverseny

A Forma-1 Amerikába, a MotoGP Ausztráliába látogat

Lesz miért izgulni a képernyők előtt, ugyanis eldőlhet a Forma-1-es világbajnokság. Lewis Hamilton - ha szerencsésen alakul számára a futam - négyszeres világbajnok lehet Amerikában. Az időmérőt magyar idő szerint szombaton éjjel 11 órakor rendezik, ez szokatlanul későnek tűnhet. Valóban történt változás a programban, amerikai idő szerint is délután 4 órakor fog kezdődni. A vasárnapi futam este 9 órakor fog rajtolni.

Amerikai Nagydíj: Hamilton ismét bajnok lehet

Amerikai Nagydíj: Hamilton ismét bajnok lehet

A MotoGP Ausztráliában folytatódik a szeszélyes időjárással áldott Phillip Island-i versenypályán. Marc Marquez előnye 11 pont, a múlt heti Japán versenyen óriásit menő és a győzelmet megszerző Andrea Dovizioso előtt. Aki szeret izgulni, jobb szórakozást keresve sem tud találni. A futam vasárnap reggel magyar idő szerint 7 órakor fog startolni.

MotoGP: Nem szokatlan a látvány

MotoGP: Nem szokatlan a látvány

Lesz még NASCAR verseny és Superbike világbajnoki futam is, előbbi széria a Hollywood Casino 400-as versenyen fog körkörösen csatázni, a motoros bajnokság pedig a spanyol Jerez-ben. Aki telhetetlen, velük még fokozhatja az élményeket.

Fotók: Pixabay, Infováros

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1, MotoGP és WRC október utolsó hétvégéjén!
2017. október 27.
Lewis Hamilton világbajnok lehet Mexikóban, Marc Marquez is közel kerülhet negyedik vb címéhez Malajziában. A WRC-ben szintén bajnokavatásra kerülhet sor. Terítéken a legnagyobb versenysorozatok!
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.

További hírek