WRC-vel vesz részt a 16. Rallylegenden Craig Breen, aki a Citroën Total Abu Dhabi WRT gyári versenyzője a rali világbajnokságon és Mikko Hirvonen, aki 2006-tól 2014-ig a sorozat egyik sztárja volt. Előbbi egy gyári festésű Citroen C4 WRC-t, míg utóbbi egy Ford Focus WRC-t vezet majd.

A rali rajongók számára ők ketten igazi hősnek számítanak, azonban San Marinóban tiszta lappal indulnak, mert ez lesz az első alkalom, hogy indulnak a legenden. Abban, hogy Breen részt tud venni, annak nagy szerepe van a Citroën WRT-nek.

Mikko Hirvonen a Ford Fiesta WRC-vel keresztben egy gyorsaságin

Mikko Hirvonen a Ford Fiesta WRC-vel

Az 1980-ban Finnországban született Mikko Hirvonennek nem kis múltja van a rali világbajnokságban, amelyen 2003-ban debütált, miután Olaszországban tett szert tapasztalatra Gabriele Favero Motoring Club N-csoportos Subaru Imprezájával. 2004-ben és 2005-ben nem állt mellette a szerencse. Ekkor volt gyári Subaru versenyző, majd a következő évben a Fordhoz igazolt. 2006-ban a Focus WRC-vel megnyerte első versenyét Ausztráliában és harmadik helyen végzett a bajnokságban, majd 2007-ben megismételte ezt a helyezését.

2009-ben csak egy ponttal maradt le a verhetetlen Sébastien Loebtől, aki ebben az időszakban kilenc világbajnoki címet nyert.

Hirvonen 2012-ben a Citroën WRT-hez igazolt, ez újabb második helyezést hozott az év égi értékelésben. 2013-ban a Citroënnel, majd 2014-ben a Forddal is negyedik helyezést ért el, visszavonult a bajnokságból. 2016-ban pedig indult a Dakaron is.

Craig Breen a Citroën WRC-t terelgeti hóban

Craig Breen a Citroën WRC-vel

A 28 éves Craig Breen Írországban, Waterfordban született. Először 2011-ben figyeltek fel rá, amikor megnyerte a WRC Academy-t. Következő évben a Super 2000-es bajnoki címét hódította el. 2016-ban lépett a Citroen WRT kötelékébe, majd 2017-ben hivatalos versenyző lett. Harmadik helyen végzett a 2017-es finnországi ralin és a második lett a 2018-as svédországi viadalon.

A Martini Racing 50 éve van a motorsportban, így a 16. Rallylegenden ők kapják a legnagyobb hangsúlyt. Érdekesség, hogy idén lesz 30 éve, hogy Massimo “Miki” Biasion egy Martini Racinges Lancia Delta Integraléval megszerezte első világbajnoki címét a WRC-ben. Nagy bulinak ígérkezik ez a dupla évforduló!

Forrás és képek: