Irány a Hungaroring! Esemény és programajánló június 1-3.

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Budapestre látogat a DTM, a világ egyik legerősebb autóversenysorozata június első hétvégéjén versenyez a Hungaroringen és nem csak volt F1-es versenyzőknek szurkolhatnak a nézők.

A német túraautó-bajnokság, ismertebb nevén a DTM ezen a hétvégén a Hungaroringre látogat, ahol a német gépszörnyek mellett, FIA Formula-3-as Európa Bajnokság és Audi Sport Seyffarth R8 LMS Kupa is lesz, ahol Keszthelyi Vivien versenyez, így lesz kiért szurkolni. A DTM idei szezonja eddig a Mercedesnek áll, nem mellesleg egy volt F1-es pilóta is erősíti őket, az élmezőnyben a szintén volt Forma-1-es Timo Glock egyetlen ponttal vezet Gary Paffett előtt, így hatalmas csatára van kilátás.

Timo Glock

Timo Glock a korábbi F1-es pilóta, jelenleg vezeti a DTM összetett pontversenyét

A DTM a világ egyik legnívósabb túraautó bajnoksága, Európában pedig a legerősebbnek számít, a három német csúcsmárka (Audi, BMW, Mercedes) autói és csapatai versenyeznek. 1984-től 1995-ig Deutsche Tourenwagen Meisterschaft néven futott a bajnokság, 1996-ban pedig egy átalakuláson ment keresztül, Nemzetközi Túraautó-bajnoksággá, de ez a fajta sorozat csak egy évet élt meg, így átvette az 1994-ben megalakult Német Szuper-túraautó Kupa. A DTM jelenlegi formáját a 2000-es évek elején vette fel, s számtalan volt F1-es és más sztárpilóták is indultak, vagy indulnak most is a sorozatban.

Jelenleg a Mercedes látszik a legerősebbnek, a konstruktőri pontversenyben a Mercedes-AMG Motorsport PETRONAS csapata vezet 110 ponttal, a második helyen a BMW Team RMR csapata áll 98 egységgel, a harmadik helyen pedig a SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG Motorsport tanyázik, ők eddig 70 pontot gyűjtöttek. Tavaly René Rast és az Audi lett a bajnok, ők most idén meglehetősen szenvednek, de elmondásuk szerint nagyon is dolgoznak azon, hogy felzárkózzanak, ennek a következő lépcsője lesz a magyar futam.

Keszthelyi Vivien és René Rast

Keszthelyi Vivien és René Rast tavalyi DTM bajnok

A nézők már péntektől részesei lehetnek az eseményeknek, akkor a szabadedzéseket fogják megtartani. Szombaton pedig el is kezdődik az őrület, mindhárom jelenlévő versenyszériában rendeznek egy-egy futamot, ugyanúgy, ahogy vasárnap. A volánbusz a vasárnapi zárónapon ingyenes buszjáratokat indít a Hungaroringre. A pontos program és buszmenetrend a Hungaroring weboldalán érhető el.

Keszthelyi Vivien, az egyik legnagyobb magyar tehetség is a pályára merészkedik az Audi R8 LMS kupában. Csodálatos szezonkezdet van mögötte, a remek folytatáshoz a Hungaroring illetve a magyar közönség biztatása minden erőt megadhat neki. Keszthelyi Vivien a szezont Hockenheimben kezdte két harmadik hellyel, majd a Lausitzringen is folytatta remek szereplését. Ha itthon jól megy Viviennek, akár az összetettbeli pontversenyben feljöhet az első három hely valamelyikére.

További részletek a DTM Hungaroringi versenyének Facebok eseményének oldalán találhatók.

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

Egy Audi R8 LMS GT-ben versenyez majd Keszthelyi Vivien
2018. április 04.
Hatalmas lehetőséget kapott a 17 éves Keszthelyi Vivien, 2018-ban ugyanis az új Audi R8 LMS GT Cup-ban versenyezhet, ami akár a DTM előszobája is lehet!
Így néz ki a pénteki nap a DTM-en!
2018. június 01.
A német túraautó-bajnokság mezőnye ismét Magyarországra látogat, zsinórban harmadszor, összesen pedig ötödször. Volt F1-es pilóták és a jövő reménységei a Hungaroringen, egész hétvégén!
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Budapest sávelzárás
2018. október 31.
A 9 hónapon át tartó sávlezárásokkal még valahogy együtt tudunk élni, hiszen muszáj. De az, hogy jelen helyzetben a Kossuth Lajos utcában irányonként csupán egy-egy sáv járható, az már azért több, mint fájdalmas.