Kris Meeke is rajthoz áll a 16. Rallylegenden

Frissítve:
2018-09-19, 15:12

A brit versenyző elfogadta a szervezők felkeresését, így az IRC 2009-es bajnoka is rajthoz áll a Martini Racing jegyében zajló különleges eseményen.

Az még nem derült ki, hogy Kris Meeke mivel indul majd az idei versenyen. Két opció van számára: vagy WRC-technikával versenyez, vagy a „Legend Stars” show-ban vesz majd részt, természetesen egykori mentora, Colin McRae egyik autójával. Az viszont biztos, hogy Derek Brannigan navigál majd neki.

Annak ellenére, hogy a gyári Citroën WRT-ben hirtelen véget ért Kris Meeke karrierje, a rali rajongók szemében igazi hős maradt gyors és látványos vezetési stílusa miatt. A brit ralis 1979-ben született, majd 2000-ben debütált egy Peugeot 106 volánja mögött az észak walesi Bulldog Rallyn. Kilenc évvel később az IRC bajnoka lett egy Peugeot 207 S2000-rel. 2014-ben indult először a WRC-ben Citroën DS3-mal, majd Argentínában szerezte első győzelmét a következő évben. Összesen öt futamgyőzelmet tudhat magáénak, az utóbbi kettőt Mexikóban és Spanyolországban szerezte 2017-ben.

 Kris Meeke a Citroën volánja mögött a Mexikó Ralin

A nevezés már lezárult a Rallylegendre, így látható, hogy elég nívós lett a végleges lista. Az első nagy név Massimo „Miki” Biasion volt, aki egy Martini Racinges Lancia Delta Integrale-val szerezte meg első világbajnoki címét a WRC-ben 1988-ban. A következő évben duplázott, így ő második Juha Kankkunen után, akinek ez egymást követő években sikerült. Részben éppen ezért nemzeti hősnek tartják őt Olaszországban.

Nemrég derült ki az is, hogy Craig Breen a Citroën Total Abu Dhabi WRT gyári versenyzője, valamint Mikko Hirvonen a WRC egyik sztárja is tiszteletét teszi a San Marino-i versenyen. Személy szerint nagyon izgatott vagyok a 16. Rallylegend miatt, ahol idén a Martini Racing kapja a fő szerepet, ugyanis 50 éve vannak benne a motorsport körforgásában. Bőven van minek emléket állítani. Kiskoromban rengeteg kék-piros-fehér  festésű Lancia modellautóm volt.

Az előző héten minden sikerült, azt leszámítva, hogy nem nyertem a lottón... Többek közt elfogadták a fotós akkreditációm az idei legendre, ami évek óta előkelő helyen szerepel a szakmai bakancslistámon. Ha minden jól alakul, akkor igyekszem különleges anyagokkal szolgálni neked a helyszínről.

Forrás:

Fotók:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Felborult egy kamion az M5-ös Újhartyáni lehajtóján. Egy ember beszorult a vezetőfülkébe. Szalagkorlátot átszakítva az oldalára borult egy kamion az…
Életveszélyesen megsérült egy nő és súlyosan megsérült egy gyerek hétfőn délután Debrecenben, amikor átszaladtak a négy sávos Böszörményi úton és…
Németországban február közepétől illegális a traffipaxokat aktívan előrejelző okostelefonos alkalmazások használata, akinél ilyet talál a rendőr, azt megbírságolja – tudta…
A 2-es villamos a Boráros tér H és a Kossuth Lajos tér M között nem közlekedik, mert egy gépkocsi elakadt…
Minden ilyen (rendőr) posztot azzal kezdünk, hogy tiszteljük a hatóságokat és köszönjük a munkájukat. A tiszteletet ki kell érdemelni, ami…

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?

További hírek