Az még nem derült ki, hogy Kris Meeke mivel indul majd az idei versenyen. Két opció van számára: vagy WRC-technikával versenyez, vagy a „Legend Stars” show-ban vesz majd részt, természetesen egykori mentora, Colin McRae egyik autójával. Az viszont biztos, hogy Derek Brannigan navigál majd neki.

Annak ellenére, hogy a gyári Citroën WRT-ben hirtelen véget ért Kris Meeke karrierje, a rali rajongók szemében igazi hős maradt gyors és látványos vezetési stílusa miatt. A brit ralis 1979-ben született, majd 2000-ben debütált egy Peugeot 106 volánja mögött az észak walesi Bulldog Rallyn. Kilenc évvel később az IRC bajnoka lett egy Peugeot 207 S2000-rel. 2014-ben indult először a WRC-ben Citroën DS3-mal, majd Argentínában szerezte első győzelmét a következő évben. Összesen öt futamgyőzelmet tudhat magáénak, az utóbbi kettőt Mexikóban és Spanyolországban szerezte 2017-ben.

 Kris Meeke a Citroën volánja mögött a Mexikó Ralin

A nevezés már lezárult a Rallylegendre, így látható, hogy elég nívós lett a végleges lista. Az első nagy név Massimo „Miki” Biasion volt, aki egy Martini Racinges Lancia Delta Integrale-val szerezte meg első világbajnoki címét a WRC-ben 1988-ban. A következő évben duplázott, így ő második Juha Kankkunen után, akinek ez egymást követő években sikerült. Részben éppen ezért nemzeti hősnek tartják őt Olaszországban.

Nemrég derült ki az is, hogy Craig Breen a Citroën Total Abu Dhabi WRT gyári versenyzője, valamint Mikko Hirvonen a WRC egyik sztárja is tiszteletét teszi a San Marino-i versenyen. Személy szerint nagyon izgatott vagyok a 16. Rallylegend miatt, ahol idén a Martini Racing kapja a fő szerepet, ugyanis 50 éve vannak benne a motorsport körforgásában. Bőven van minek emléket állítani. Kiskoromban rengeteg kék-piros-fehér  festésű Lancia modellautóm volt.

Az előző héten minden sikerült, azt leszámítva, hogy nem nyertem a lottón... Többek közt elfogadták a fotós akkreditációm az idei legendre, ami évek óta előkelő helyen szerepel a szakmai bakancslistámon. Ha minden jól alakul, akkor igyekszem különleges anyagokkal szolgálni neked a helyszínről.

Forrás:

Fotók: