Az első szabadedzésen Hamilton igencsak agresszívan vezetett és feszegette a pálya határait, az edzést simán nyerte, több, mint 3 tizedet adott a második helyen végző Kimi Räikkönennek. Harmadik helyen Valtteri Bottas végzett. Külön figyelmet érdemel, hogy a Mercedes-csapat, csak a lágy gumikat használta az első edzésen, míg a Ferrari az ultralágy abroncsokat is felrakta.

A két Red Bull is mondhatni erősen kezdett Kínában, Daniel Ricciardo a negyedik helyen végzett, csapattársa Max Verstappen pedig az ötödik helyen zárt. Mondhatni kisebb csalódás, hogy Sebastian Vettel nem került be az első öt helyezett közé, a világbajnoki pontversenyt jelenleg vezető német csak a hatodik helyen futott be. Jónak tűnt mindenképp a Renault és a Haas csapat is, mindkét istálló mindkét pilótája beverekedte magát az első 10-be.

Vettel-Ferrari

Vettel autója még nem tökéletes

Lewis Hamilton lágy gumin ment nagyot, minden szektorát uralta a pályának, ezzel megerősíti azt a vélekedést, hogy a Mercedes a keményebb keverékű gumikon is igazán jól érzi magát. A bahreini futamon mindkét Mercedes pilóta közepes keverékű gumit kapott kiállásuk után, míg a mezőny többi tagja jellemzően lágy gumikat használt.

Az eső keltett még kisebb zavart a nyitóedzésen, a vége előtt nem sokkal elkezdett gyengén esni az eső és ez sokakat meglepett és megforogtak. Hamilton, Verstappen, Vaandorne és LecLerc is átélt izgalmas pillanatokat.

A második edzés úgy kezdődött el, hogy nagyon lógott az eső lába, így mindenkinek gyorsan ki kellett mennie és megtennie a szükséges köröket. A csapatok jellemzően hosszabb etapokat mentek, ez annak köszönhető, hogy megismerjék a gumik viselkedését és a versenyszimuláció is a szabadedzések fontos része. Érdekesség, hogy a lágy és ultralágy között lévő szuperlágy keverék ezen a hétvégén kimarad, így kulcsfontosságú megtudni a csapatoknak, hogy meddig mehetnek el az ultralággyal.

Ezen az edzésen is voltak kisebb – nagyobb hibák, de szerencsére senki sem törte össze az autóját. Sebastian Vettel elmondta az edzés végén, hogy még nem teljesen tökéletes az autó, de dolgoznak rajta és kiemelte, hogy a holnapi időmérő előtt lesz még egy szabadedzés. A gyakorlást végül Lewis Hamilton nyerte, így kettős sikernek örülhet az edzés napon. Második helyen Kimi Räikkönen zárt, hátránya Hamiltonhoz képest összesen 7 ezredmásodperc. Harmadik helyen Valtteri Bottas végzett és a negyedik helyen most is Sebastian Vettel futott be.

Lewis Hamilton - Mercedes

Lewis Hamilton nyerte mindkét edzést

Igaz most a különbségek jóval kisebbek voltak, mint az első szabadedzésen. Az ötödik helyen végző Max Verstappen hátránya kicsit nagyobb, de kevesebb, mint 4 tized másodperc. Ismét befért az első tízbe a két Renault és Fernando Alonso is, a spanyol a tizedik helyen zárt, igaz neki több, mint 1 másodperc a hátránya Hamiltonhoz képest.

Forrás: