Niki Lauda szerint is kellenek a rajtrács lányok

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Forr a levegő az F1 háza táján, miután a tulajdonos Liberty Media bejelentette, hogy nem lesznek rajtrács lányok, ugyanis az nem fér össze szerintük az F1 jövőbeni üzleti modelljével.

Kétséges döntés született a hét elején, nem lesznek csinos hölgyek a rajtrácson és a pódiumon, ugyanis a Liberty Media szerint a világ megváltozott, ezért meg kellett hozniuk ezt a döntést. A döntéssel kapcsolatban sokan nem tetszésüknek adtak hangot, ugyanis a hölgyek jelenléte egybeolvadt a Forma-1 világával. A háromszoros világbajnok Niki Lauda nincs jó véleménnyel a döntésről, ennek egyértelműen hangot is adott.

A Mercedes csapat egyik vezetője egy német lapnak nyilatkozott:

„Ez a döntés a nők ellen irányul és egyáltalán nem kedvez az F1-nek, remélem van rá mód, hogy visszaállítsuk majd ezt az egészet. A grid lányok az F1-hez tartoztak és továbbra is az F1-ben a helyük.”

Niki Lauda és Susie Wolff beszélgetnek

Lauda és Susie Wolff egy fotón, Lauda szerint kellenek a lányok a rajtrácsra

Megszólalt a régi nagy úr, Bernie Ecclestone is az ügyben. Szerinte nagyon nagy butaság a döntés, a pilóták, a rajongók és a szponzorok is kedvelték a csinos grid hölgyeket, érthetetlennek tartja, hogy ezt a döntést miért kellett most meghozni.

„Nem értem, hogy egy versenyző mellett álló, Formula–1-es autó előtt számot tartó dekoratív lány kit zavarhat. Csinosak és úgy gondolom, hogy például a Rolex vagy a Heineken (az F1 kiemelt szponzorai) nem szívesen látott volna olyan lányokat, akiknek nem jó a megjelenésük."- véli Berni Ecclestone.

Grid hölgyek viszik a zászlókat az F1-es Kanadai Nagydíjon

Búcsúzz el a látványtól

Volt persze olyan résztvevő, aki támogatta az ötletet, a Brit Nagydíj szervezői üdvözölték a döntést és az alábbi nyilatkozatot tették:

„Teljesen támogatjuk az F1 döntését, hogy csökkentsük a grid lányok használatát - ez egy elavult gyakorlat, amelynek már nincs helye a sportban."- ezt Stuart Pringle nyilatkozta a BBC-nek.

A Forma-1 szokás szerint Ausztráliában kezdi meg a szezont, a híres Albert Parkban. A rajt 2018. március 25-én lesz, magyar idő szerint reggel 7 órakor startol a mezőny. Addig is lehet várni, hogy a csapatok bemutassák autóikat a 2018-as szezonra.

Forrás:

További autós hírek

Sokkoló videón egy újabb zebrán gázolás. Most egy betegszállító ütött el egy nőt a 18. kerületben, Budapesten. A balesetről videó…

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Kapcsolódó írások

Bernie Ecclestone szerint a Formula-E egy jó mulatság
2018. május 29.
A korábbi Forma-1 vezérnek nincs túl jó véleménye a Formula-E-ről, ezért figyelmeztette az FIA elnökét Jean Todtot, hogy többet kéne törődni az F1-gyel.
Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?