Niki Lauda szerint is kellenek a rajtrács lányok

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Forr a levegő az F1 háza táján, miután a tulajdonos Liberty Media bejelentette, hogy nem lesznek rajtrács lányok, ugyanis az nem fér össze szerintük az F1 jövőbeni üzleti modelljével.

Kétséges döntés született a hét elején, nem lesznek csinos hölgyek a rajtrácson és a pódiumon, ugyanis a Liberty Media szerint a világ megváltozott, ezért meg kellett hozniuk ezt a döntést. A döntéssel kapcsolatban sokan nem tetszésüknek adtak hangot, ugyanis a hölgyek jelenléte egybeolvadt a Forma-1 világával. A háromszoros világbajnok Niki Lauda nincs jó véleménnyel a döntésről, ennek egyértelműen hangot is adott.

A Mercedes csapat egyik vezetője egy német lapnak nyilatkozott:

„Ez a döntés a nők ellen irányul és egyáltalán nem kedvez az F1-nek, remélem van rá mód, hogy visszaállítsuk majd ezt az egészet. A grid lányok az F1-hez tartoztak és továbbra is az F1-ben a helyük.”

Niki Lauda és Susie Wolff beszélgetnek

Lauda és Susie Wolff egy fotón, Lauda szerint kellenek a lányok a rajtrácsra

Megszólalt a régi nagy úr, Bernie Ecclestone is az ügyben. Szerinte nagyon nagy butaság a döntés, a pilóták, a rajongók és a szponzorok is kedvelték a csinos grid hölgyeket, érthetetlennek tartja, hogy ezt a döntést miért kellett most meghozni.

„Nem értem, hogy egy versenyző mellett álló, Formula–1-es autó előtt számot tartó dekoratív lány kit zavarhat. Csinosak és úgy gondolom, hogy például a Rolex vagy a Heineken (az F1 kiemelt szponzorai) nem szívesen látott volna olyan lányokat, akiknek nem jó a megjelenésük."- véli Berni Ecclestone.

Grid hölgyek viszik a zászlókat az F1-es Kanadai Nagydíjon

Búcsúzz el a látványtól

Volt persze olyan résztvevő, aki támogatta az ötletet, a Brit Nagydíj szervezői üdvözölték a döntést és az alábbi nyilatkozatot tették:

„Teljesen támogatjuk az F1 döntését, hogy csökkentsük a grid lányok használatát - ez egy elavult gyakorlat, amelynek már nincs helye a sportban."- ezt Stuart Pringle nyilatkozta a BBC-nek.

A Forma-1 szokás szerint Ausztráliában kezdi meg a szezont, a híres Albert Parkban. A rajt 2018. március 25-én lesz, magyar idő szerint reggel 7 órakor startol a mezőny. Addig is lehet várni, hogy a csapatok bemutassák autóikat a 2018-as szezonra.

Forrás:

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?
Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.