Rowland a Williamset teszteli Magyarországon

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Immár hivatalos! Oliver Rowland kapott még egy esélyt arra, hogy Formula 1-es autóba üljön, méghozzá a hungaroringi futam utáni, szezonon kívüli teszten

A brit, a tavalyi F2 bajnokság harmadik helyezettje lett, 2018-ban csatlakozott a Williamshez, mint tesztpilóta, sok időt tölt a csapat szimulátorában.

Oliver Rowland a Williams tesztpilótája

Az első lehetőséget a Spanyol Nagydíj utáni teszten kapta, ahol 121 kört teljesített. Ez után Dave Robson, a Williams Performance Projects főmérnöke, azt nyilatkozta, hogy Rowland rendkívül jó munkát végzett. Ez azt eredényezte, hogy a Magyar Nagydíj után megrendezésre kerülő két napos teszten ismét az FW41 volánja mögött bizonyíthat.

„Ez egy újabb lépés, hogy elérjem a célomat, az F1-ben való szereplést. Minden nagyon jól ment az előző alkalommal, örülök neki, hogy ismét bizalmat szavaztak nekem.  A menedzserem felhívott, hogy elújságolja a hírt, majd később kaptam egy levelet postán a megerősítéssel.” -mondta Rowland a Formula1.com-nak.

Rowland tisztában volt azzal, hogy nagyon kevés lehetőséget fog kapni arra, hogy megmutassa, ott a helye a legjobbak közt, ebben az elit, zárt klubban, ezért igyekezte a legjobb formáját mutatni, ami meghozta a várt eredményt. Érett fejjel gondolkodott és nagyobb hangsúlyt fektetett a helytálló visszajelzésekre az autóról és következetességre, mint arra, hogy egyből pályacsúcsot autózzon.

Egy kevés munkára van szüksége a csapatnak, ahhoz a pillanathoz, hogy visszatérjenek oda, ahol lenniük kellene, így hát okos döntés volt a brittől, hogy nem akart hősködni, hanem megpróbálta megérteni, mit várnak el tőle és azt maradéktalanul teljesítette is.

A Williams FW41 a spanyol teszten

A hungaroringi tesztig, Rowland még több tesztkört teljesít a szimulátorban és jobban kiveszi a részét a csapat mindennapi életéből. Figyelemmel kíséri, hogyan haladnak a fejlesztések és min kívánnak még változtatni, továbbá, hogy a csapattársai hogyan látják az autót. Fontos ezeket tudni, így bizonyos területeken visszajelzést adhat a csapatnak.

„A fizikai felkészülésre is nagyon oda kell figyelnem, bár a Barcelonában meg voltam elégedve az állapotommal, bár, ha őszinte akarok lenni, kicsit fájt a nyakam az edzés végén.” - mesélte Oliver Rowland.

Július utolsó hétvégéjéig sok idő van még, amit elég aktívan fog tölteni, a Manor LMP-es csapatával részt vesznek a Le Mans-i 24 órás versenyen, június 16-17-én. 

Források:

Fotók:

Kapcsolódó írások

Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.

További hírek