Sebastian Vettel nem tudja hova tenni a riválisok eredményeit

Közzétéve:
2018-03-14, 16:14

Az F1 tesztek után elkezdődtek a találgatások és mindenki hangot ad megérzésének, véleményének. Sebastian Vettel elemezte a közvetlen riválisokat.

A Barcelonai hivatalos szezon előtti teszten a Ferrari igencsak kitett magáért, a német négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a legtöbb kört teljesítette a pilóták közül és a leggyorsabb kör is az ő neve mellé fűződik. Csapattársa szintén világbajnok Kimi Räikkönen a második legjobb időt futotta, így a Ferrari az egykörös teljesítményre is kíváncsi volt. Ez a többi csapatról csak részben mondható el.

Vettel nyilatkozata a teszt után a Ferrari hivatalos oldalán jelent meg és elmondta, hogy érzései szerint jó autót sikerült építeni, alig várja, hogy elkezdődjön a szezon és bízik abban, hogy mindenki azonos feltételek mellett fog harcba szállni a végső sikerért. Sebastian Vettel gondolatai:

„Riválisaink a Mercedes és a Red Bull csak egyfajta gumit használtak a versenytávok szimulálására, ezt viszont a versenyeken nem lehet eszközölni. Ez befolyásolja a versenystratégiákat és végül is az eredményt is. Úgy hiszem jó alappal indulunk az SF71H-val, most a fejlesztéseken kell dolgoznunk, hogy javítsuk a benne rejlő lehetőségeket, de bízom a csapatmunkában. Tudom, hogy képzettek és elhivatottak a maranellói srácok.”

Vettel tesztel Barcelonában

A német pilóta elmondta azt is, hogy volt olyan nap, amikor csak egymaga 188 kört tett meg és egyáltalán nem érezte azt, hogy gond lenne az autóval, sőt nagyon is élvezte a körözést. A Ferrari versenytempója tavaly nagyon kielégítő volt, sőt sokszor a riválisaik fölé nőttek, idén a tesztek során a Mercedes viszont dominált és egyes elemzések szerint, akár fél másodperccel is gyorsabbak lehetnek a mezőnynél.

Közben egy furcsa jelenségre is fény derült, a Ferrari motorokkal szerelt F1-es autók induláskor főleg, hatalmas füstfelhőt hagytak maguk mögött. Komoly meghibásodásra utaló jelek azonban nem voltak, ahogy az a köridőkből és az időeredményekből is látszik. A Sky Sports tudósítója, Ted Kravitz tudomására jutott, hogy a tünetek nincsenek összefüggésben az olajfogyasztás 0,6 liter/100 kilométeres limitjével.

Füstölnek a Ferrari motorok

Úgy tűnik, hogy a Ferrari motorja sokkal több olajjal működik a riválisokénál. Ez azonban különbözik az olajfogyasztástól, ami most 1,8 literre korlátozódott versenyenként, mert azt elhasználják az égéstérben. Ez csupán motorolaj, a rajtnál lehet majd érdekes figyelni a Ferraris autókat, hogy mekkora füstfelhő távozik belőlük.

Forrás:

Kapcsolódó írások

F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?
Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.
Befotóztam a Renault 2018-as F1-es gépét
2018. július 26.
Az Alapjárat körbefotózta a Renault idei Formula 1-es versenyautóját, amivel a Magyar Nagydíjon Nico Hülkenberg és Carlos Sainz köröz majd.