Tim Gábor bajnok lett raliban is!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A sokszoros bajnok autóversenyző Tim Gábor a rali szakágban is bebizonyította tehetségét. Saját építésű Nissan Sunny GTI autójával vágott neki a bajnokságnak.

Tim Gábor a Nógrád megyei Vanyarcon született 1991-ben. Nagyon fiatalon megismerkedett az autósporttal. Gokarttal kezdte 2003-ban és első nem teljes szezonjában az összetettben a hatodik helyet szerezte meg. Ezután kategóriát váltott K80-ból K100-as osztályra, 2006-ban pedig megnyerte a bajnokságot. Utána a Gokart Országos Bajnokságban versenyzett, 2009-ben futott teljes szezont, akkor harmadik lett a bajnokságban.

2010-ben a Suzuki Swift Kupában indult, ami egy jelentős váltás volt a gokart után. Nagyon gyorsan tudott alkalmazkodni, első szezonjában év végén a harmadik helyet szerezte meg, 2011-ben, második szezonjában pedig már jött a bajnoki cím is. Ezt követően a Magyar Gyorsasági Országos Bajnokságban vett részt szintén Suzukival előbb a 2000-es, majd 1600-as kategóriában.

Tim Gábor és navigátora Timár Tamás

2014-ben az RCM kupa volt a következő állomás Tim Gábor karrierjében, az Apex Racing Team versenyzőjeként megnyerte a bajnokságot. 2015-ben is rajthoz állt a sorozatban, nem futott teljes szezont, így is három győzelmet aratott és az ötödik helyen végzett összetettben. E mellett indult az FIA által szervezett Swift Cup Europe-ban, ahol hat győzelmet szerzett, ezzel a bajnoki tabella harmadik helyét csípte meg.

2016-ban a Skoda Octavia Cup-ban indult, mely sorozatból sok sikeres versenyző kikerült. Tíz versenyből hatot megnyert, ezzel a bajnoki címet is elhódította.

Idén, 2017-ben a pályaversenyzés után a rali felé fordult, és rögtön első évében legyőzhetetlennek bizonyult. Timár Tamás navigálásával a legutóbbi szezon során tíz versenyen indult a páros. A MARB Északi Régiójának bajnoki címét megnyerték mind összetettben, mind a kategóriájukban. Az összevont mezőny teljes létszáma 120 főt számlál, ebben harmadik helyezést értek el.

Az idei szezonban saját építésű Nissannal versenyzett

Tim Gábor értékelése az idei szezonról:

“A szezon felemás érzésekkel tölt el. Ugyan több futamgyőzelmünk is volt, de volt kiesésünk és rosszul sikerült versenyünk. A ralihoz sok tapasztalat kell és elsőre sok apró hibába beleszaladtunk. Ha most kezdhetnénk a bajnokságot, a már meglévő tudásunkkal, biztos még jobb eredményeket érnénk el. De nem panaszkodom, azok után, hogy a gyorsasági pályafutásom véget ért, végül idén mégis egész évben tudtam versenyezni, köszönhetően a családomnak, maroknyi támogatói hátterünknek, navigátoromnak, Timár Tominak, és a sok barátnak, aki segített.”

Tim Gábor a számok szerint Magyarország egyik legsikeresebb versenyzője, 4 bajnoki cím birtokosa és a különböző kategóriákban 36 futamgyőzelmet szerzett és 22 alaklommal rajtolt pole pozícióból. A jövőben tervben van, hogy visszatér a pályaautózáshoz, de a ralikrossz világa is érdekli a versenyzőt.

Forrás:

TimGabor.hu

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?

További hírek