Új kilátások az OXXO Hungary Truck Racing Team számára

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Új pilótával folytatja az EB-szereplést Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, a kétszeres EB-győztes, kétszeres angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team.

Nem fordítanak hátat a brit vonalnak, azonban a csapat számára a kezdetek óta elsődleges cél a sportág legmagasabb szintű és minőségű szériájában versenyezni. Ez nem egyezett Ryan elképzelésével, aki kizárólag az angol bajnokságra összpontosított. Ezért is döntöttek szezon közben új pilóta szerződtetése mellett.

Az OXXO versenykamionja

„Minden megmérettetés fontos, így a nemzeti bajnokságok is. Nem kizárt, hogy a csapat a jövőben fog is versenyezni ilyen sorozatban. Az OXXO Hungary Truck Racing Teamnek azonban a kezdetek óta az az elsődleges célja, hogy a sportág legmagasabb szintű sorozatában bizonyítson és képviselje a hazánkat.

Számunkra az EB-szereplés jelent igazi kihívást, ezért olyan versenyzővel fogjuk folytatni, akit hozzánk hasonlóan ugyanaz vezérel: minél jobb eredmény elérése az EB-n” – mondta Sárosi Brúnó csapatfőnök.

Majd hozzátette:

„Ryan az OXXO történelem részévé vált, szép sikereket éltünk át együtt. Sok közös emléket őrzünk az elmúlt időszakból. A csapat tagjaként kétszeres angol bajnoki címet ért el és hamarosan a harmadik is elérhető közelségbe kerül, emellett pedig helyt állt az európai bajnoki sorozatban is. Sok sikert kívánunk neki a jövőben!”

Az OXXO kamionja kifejezetten gyors

Az OXXO Hungary Truck Racing Team hosszú távra tervez. A 2018-as szezon hátralévő részében az a céljuk, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő új pilótájukkal kiszámítható, profi és stabil versenyzéssel szerepeljenek az EB-n. Az idei szezonban már a következő év meglapozására összpontosítottak. Nincs kizárva, hogy a magyar kamionos alakulat 2019-ben két kamionnal is képviselteti magát a sorozatban!

Az új versenyző vagy versenyzők kiléte még nem került napvilágra, azonban kérdésemre Sárosi Brúnó elárulta, hogy inkább magyar pilótával szeretnék folytatni a közeljövőben, de természetesen nem zárkóznak el külföldi sofőr szerződtetésétől sem.

Itt viszont felmerül a kérdés, hogy ki jöhet számításba, akinek van már kamionos tapasztalata hazánkban?

Paddock pletykák szerint női pilóta szerepeltetését sem tartják kizártnak, azonban nincs túl sok opció számukra. Magyar viszonylatban Vogel Adrienn az egyetlen női pilóta, aki nemcsak tesztelt, hanem indult is kamion versenyen. Jelenleg azonban vannak kötelezettségei a Kia Platinum Cupban. Hangsúlyozom, hogy egyelőre csak opcióként merült fel a neve. Több külföldi és magyar pilótával is tárgyalásokat folytat a csapat.

A találgatásoknak pár héten belül véget kell vetniük, ugyanis a következő verseny Csehországban, a mosti versenypályán lesz szeptember elején.

Forrás:

  • OXXO Hungary Truck Racing Team

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az OXXO Hungary Truck Racing Team vezetése az új pilótával
2018. november 08.
Végre lehullott a lepel! Egy fiatal és tehetséges magyar autóversenyző, Molnár Bendegúz lett az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője.
Lencsevégre kapták a Tesla kamionját
2017. október 05.
A nyilvános bemutató előtt sikerült lekapni a Tesla futurisztikus kamionját - ráadásul teljesen álcamentesen!

További hírek