Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
-1 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Bemutatkozott a Ferrari, a Mercedes és a McLaren-Renault is!

2018. február 23. | 15:09

A Mercedes és a Ferrari bemutatóját sokan várták már, és bizony vannak újdonságok bőven. Toto Wolff Mercedes-főnök levágná a glóriát az autóról. Megérkezett a merész festésű McLaren is.

Bemutatták az új ezüstnyilat

Az angol Silverstoneban, mondhatni szokás szerint leleplezték az új F1-es Mercedest, ami a W09-es jelet kapta. A csapat sikereit nem kell prezentálni és az új autóval is az lenne a cél, mint az előzőkkel. Kíméletlenül megnyerni az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet. A Mercedes új motort is épített, ami egyes információk szerint az 1000 lóerős teljesítménnyel repíti majd az autót. Bár a legerősebb motor az övék, tavaly ez nem volt feltétlenül elegendő. Aki követte a sorozatot, láthatta, hogy a Ferrari autója a legtöbb pályán magabiztosabban viselkedett, és nem egyszer borsot tört a Mercedesek orra alá. A csata a szezon háromnegyedéig kiélezett volt. Nagyon sok új apró elem található a Mercedes új gépén, és várhatóan még sok mindent nem mutattak meg a rajongóknak a németek. Ami feltűnő, hogy az autó nagyon keskeny lett, megjelenése szolid és festése nagyon hasonlít az elődökhöz.
Bottas rögtön ki is próbálta a Mercedest

Van egy fontos szabályváltozás, mégpedig az, hogy a 2018-as szezonban már csak három motorral lehet gazdálkodhatnak az F1-es istállók. A Mercedes ennek kapcsán az új motor építésénél ezt is figyelembe vette és ha igaz, amit mondanak, akkor 40%-kal lett tartósabb, mint a tavalyi. Erről nyilatkozott is egyet Andy Cowell, a motorrészleg fő vezetője:
„Nagyon szorosra fűztük a munkakapcsolatot a Brackley-ben munkálkodó munkatársainkkal, próbáltuk megtalálni, hogyan tudjuk a lehető leghatékonyabban integrálni a motort a karosszéria, a sebességváltó és az aerodinamikai elemek közé.”
Toto Wolff, a Mercedes F1 igazgatója pedig a glóriáról beszélt:
„Nem tetszik. Tény, hogy jobban védi a pilótákat, de más megoldást kell találni, mert esztétikailag nem illik az autókhoz és a súlypont kialakítás sem megfelelő miatta. Ha adnának egy láncfűrészt, levágnám az autóról.”

A Ferrari követte a Mercedest

Vasárnap viszik pályára az SF71 névre keresztelt új Ferrari F1-es autót. Az impozáns bemutatón mindkét pilóta, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen és részt vett, ahol is megköszönték a mérnökök munkáját. A Ferrari tavaly ünnepelte a 70. születésnapját, sokáig voltak küzdelemben a vb-címért, 2018-ban a trón csúcsa a cél számukra.
A Ferrari is bemutatkozott

Technikai részletekbe nem avatták a nagyérdeműt a bemutatón, a versenyzők elmondták, hogy az üléspróba simán zajlott és szó esett a sokat kritizált glóriáról, amit szerintük sikerült szépen beépíteniük az autóba. A piros festés minden eddiginél jobban dominál az új Ferrarin, mely vasárnap fog kifutni a Barcelonai pályára, hétfőn pedig hivatalosan is a teszten.

Narancs és kék színű lett a McLaren-Renault

A baljós éveken túleső McLaren is leleplezte a csodafegyvert, a szemmel jól látható, hogy teljesen megújult, így pilótáik Stoffel Vandoorne és Fernando Alonso is bízhat abban, hogy sikerül legalább a dobogóra felállni. Természetesen erre csak az idénynyitó versenyen lehet majd választ kapni.
Igazi narancs színe lett a McLarennek

Az autó lényegében azért alakult át, mert a Renault motorja más formával bír, mint a Honda, ezért át kellett tervezni. A narancssárga és kék színkombináció mutatósra sikerült. A teszteken az lesz elsősorban a csapat célja, hogy az új, még nem látható karosszéria elemeket kipróbálják és minél több kilométert tudjanak az autóval megtenni. Forrás:
  • Címkék:
  • F1
Miért a márkaszerviz? Interjú a Ford Petrányi munkatársával A széttuningolt Lotus legújabb kiadása – a Rezvani Beast Alpha Blackbird

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!